Kocaeli Üniversitesi tercih edilmeli mi? İşte artılar ve eksiler...

YKS sınav sonuçları açıklandı, birçok öğrenci tercih heyecanına kapıldı. Öğrenciler Kocaeli Üniversitesi’ni neden tercih etmeli veya etmemeli? Kocaeli Üniversitesi nasıl bir okul? Sizler için yazdık…

Kocaeli Üniversitesi tercih edilmeli mi? İşte artılar ve eksiler...

Milyonlarca öğrencinin ter döktüğü YKS sınavında tercih dönemi başladı. Peki öğrenciler tercih yaparken nelere dikkat etmeli? Kocaeli Üniversitesi tercih edilmeli mi? İşte detaylar…

SANAYİ ŞEHRİ

Şehrimizin üniversitesini ele alacağımız bu yazımızda ilk olarak kentimizi ele alalım. Kocaeli, bildiğimiz bir sanayi şehri dolayısıyla iş imkanları açısından buradaki öğrencilerimiz için bir umut kapısı.

DOĞAL GÜZELLİKLER

İlimiz gerçekten birçok doğal güzelliği ve zenginliğiyle modern bir marka şehir olmaya aday. Şehrin ekonomik olarak güçlü olması sosyal etkinlikler açısından üniversiteye pek yansımadığını görsek de öğrenci kulüplerinin aktifliği sayesinde eğlenceli aktiviteler düzenleniyor.

SOSYALLEŞME İMKANI

Ana kampüsün İzmit merkezine yarım saatlik bir uzaklıkta olması öğrencilerin yerli halkla olan ilişkileri ve sosyalleşme açısından etkili bir faktör.

ÖĞRENCİ ŞEHRİ Mİ?

Pahalılık anlamında öğrencilerin cebini yakan bir şehir olan Kocaeli’de diğer illere göre pahalılık söz konusu. Eve çıkmak isteyenlerin kendi bütçelerine uygun bir eve çıkması zor değil fakat Türkiye genelinde kira artışlarını da göz ardı etmemek gerek.

KOLAY ULAŞILABİLİRLİK

Ulaşıma gelecek olursak; şehir içinde tramvayın olması pratiklik anlamında güzel bir durum. Ulaşımın öğrenciler için pahalı olması da başka bir nokta iken her yere en hızlı şekilde kolay ulaşılabilir olması da bir o kadar avantajlı.

KIŞIN KARLI VE SOĞUK

Yeme-içmenin de bütçelere göre değiştiği görülüyor, Kocaeli’de her bütçeye göre uygun yemekler mevcut. Umuttepe kampüsünün dağ tepe bir yerde olması sizi korkutabilir, kışın karlı ve soğuk geçerken yazın ise oldukça sıcak geçer. KYK yurtlarının da üniversite etrafında olması en önemli avantaj konumunda.

Kaynak: Gamze Karaaslan