Kocaeli Üniversitesi'nde başarının adı 'İbrahim Koyulmuş' oldu!

Kocaeli Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nde okuyan görme engelli İbrahim Koyulmuş, eğitim hayatındaki başarılarla dikkatleri üzerine çekiyor.

Kocaeli Üniversitesi'nde başarının adı 'İbrahim Koyulmuş' oldu!
Kocaeli Üniversitesi'nde başarının adı 'İbrahim Koyulmuş' oldu!

İbrahim Koyulmuş (20), geçirdiği rahatsızlık sebebiyle henüz 2 yaşındayken görme yetisini kaybetti. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini başarıyla tamamlayan Koyulmuş, geçtiğimiz sene girdiği Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) da başarı elde ederek, Kocaeli Üniversitesi'ne Gazetecilik Bölümü'nü yerleşti. Derslerine ve okuluna ilgili olan İbrahim Koyulmuş, 3.43 not ortalamasıyla da başarısını gözler önüne seriyor.

KAMPÜS YOLU

Kocaeli'deki eğitim hayatına değinen İbrahim Koyulmuş, "Kente geldiğimde ilk olarak kampüsü ve kalacağım yurdu gezdim. Zaman geçireceğim yerler hakkında bilgi edindim. Kampüse gidiş gelişte yollar beni biraz zorladı. Değnekle dokunarak önümü gördüğüm sarı çizgilerin bazı kısımları yamuk ve kırık. Bu konuda zorluk yaşıyorum. Ayrıca kampüs oldukça yokuş, yurttan kampüse giderken de epey yokuş var. Özellikle kış aylarında yağmur, kar ve çamur oluyor ve bu durumda beni zorluyor. Onun dışında kampüste köpek sorunu da var. Bu durumla alakalı şuana kadar bir olumsuzluk yaşamadım ama tedbirli olmak lazım.

Kocaeli Üniversitesi'nde başarının adı 'İbrahim Koyulmuş' oldu! - Resim : 1

"DANIŞMAN OKUYOR, BEN CEVAPLIYORUM"

Sınavım, diğer öğrencilerle eş zamanlı olarak danışmanlar aracılığıyla gerçekleştiriliyor. Danışman soruları okuyor, ben cevaplıyorum. Benim cevabıma göre şıkkı işaretliyor. Aynı sistem online sınavlar için de geçerli. Bu şekilde sınavlara girebiliyorum.

ÖZEL CİHAZLAR

Arkadaşlarımla aram çok iyi. Fakülteye gidiş, gelişlerimde bana sıklıkla destek oluyorlar" dedi. Özel cihazları sayesinde derslerde kendi imkanlarıyla not aldığından bahseden İbrahim Koyulmuş, "Derslerimde notlarımı kendim alıyorum. Özel cihaz ve yöntemlerim var. Kabartma braille ekran ile neredeyse bütün işlerimi halledebiliyorum. Ailemden de çok destek görüyorum. Ailem, maddi ve manevi her zaman arkamda. Neredeyse her gün telefonla konuşuyoruz. Buraya da onların rızasını alarak geldim" açıklamalarında bulundu.

Kaynak: İHA
Gazetecilik Bölümü İbrahim Koyulmuş Kocaeli Üniversitesi