Kocaeli Üniversitesi'nde promosyon ihalesi iptal oldu

Kocaeli Üniversitesi'nde itirazlara sebep olan promosyon ihalesinin ardından yapılan personel anket sonucu belli oldu. Anket sonuçlarında yüksek oranda ret oyu çıkması sonucu Kocaeli Üniversitesi Rektörlüğü tekrar ihaleye çıkma kararı aldığını açıkladı

Kocaeli Üniversitesi'nde promosyon ihalesi iptal oldu

Kocaeli Üniversitesi’nde 5 bin 635 çalışanı ilgilendiren promosyon ihalesi 18 Ekim Çarşamba günü Kocaeli Üniversitesi Baki Komsuoğlu Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. İhalede en yüksek teklif, 19 bin lira ile TEB tarafından yapılırken üniversite yönetimin talebi ile bu rakam 19 bin 500 liraya yükseltildi. Yetkili sendika ise promosyon ihalesinde tekliflerin düşük olması sebebiyle ihalenin iptal edilmesini talep etti. KOÜ yönetimi, gelen talepler sonucu personele anket uygulama kararı aldı. Üniversite tarafından anket sonucu sonrasında yeni bir açıklama yapıldı.

"İHALELERDE BEKLENİLEN RAKAMA ULAŞILMADI"

Kocaeli Üniversitesi tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Çalışanlarımızın maaş karşılığı aldıkları promosyon ücretleri ile ilgili süreçte, gerek çalışanların gerekse sendikaların yoğun isteği üzerine 2023 Şubat ayında mevcut sözleşme feshedilmiş ve yeniden promosyon ihalesine çıkılmıştır. Tüm paydaşların açık katılımıyla yapılan ihalelerde beklenilen rakama ulaşılamaması nedeniyle Rektörümüz halen anlaşmamız olan banka genel müdürünü ziyaret etmiş o tarih için 21000 TL ve 10 aylık iptal neticesinde ödenmesi gereken cezadan vazgeçilmesi ile 7000 TL avantaj sağlayan bir öneri ile geri dönmüştür. O tarihte teklif sendikaların ve çalışanların talepleri doğrultusunda anketle çalışanlarımızın tercihine sunulmuş, yapılan oylamada bu öneri çalışanlarımızca reddedilmiştir.

'ÇOĞUNLUK HAYIR DEDİ'

18 tarihinde usulüne uygun üç yıllık maaş karşılığı yapılan promosyon ihalesinde 7 banka artırımlı fiyat teklifi sunmuş ve Türk Ekonomi Bankası AŞ (TEB) 19.500 TL ile en yüksek teklifi vermiştir. Ancak, sendikaların yazılı ve sözlü olarak, personelimizin ise bizzat ve sosyal medya üzerinden ihalenin iptal edilmesi yönünde yoğun talepleri göz önüne alınarak; Rektörlüğümüzce yeniden anket düzenlenmiş ve anket sonucunda çoğunluğun hayır dediği görülmüştür. Anket sonucu nedeniyle promosyon ihalesi yeniden yapılacak olup, sürecin siz değerli çalışanlarımız için hayırlı olmasını temenni ederiz.”

Kaynak: HABER MERKEZİ