Kocaeli Üniversitesi'ndeki film festivaline yoğun ilgi!

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla 2. Kocaeli Film Festivali gerçekleştiriliyor. ''Festival Kampüste'' sloganıyla organize edilen Kocaeli Film Festivali gençlerden yoğun ilgi görüyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kocaeli'de harika bir organizasyona imza attı. Kocaeli Üniversitesi'nin de katkılarıyla ikincisi düzenlenen Kocaeli Film Festivali 03-09 Kasım tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

KARTEPE'DE GERÇEKLEŞİYOR

Turizm Fakültesi koordinatörlüğü Dekanı Prof. Dr. Emrah Özkul ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç.Dr. Selda Uca tarafından yürütülen 2. Kocaeli Film Festivali Turizm Fakültesi etkinlikleri, Kartepe Belediyesi'nin de destekleriyle 6,7, ve 8 Kasım tarihlerinde Kocaeli Üniversitesi Turizm Fakültesi Kartepe yerleşkesinde gerçekleşiyor. Kampüs bahçesinde organize edilen Kocaeli Film festivali etkinlikleri öğrencilerin büyük beğenisini topluyor. Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü öğrencilerinin hazırladıkları yiyecekler festivalde sergilenerek, gelen misafirlere ikram ediliyor.

YILDIRIM: ONUR DUYDUM

Festival Kampüste'nin ilk gününde Nokta gazetesi mikrofonuna konuşan Kocaeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Mehmet Yıldırım; bu etkinlikte bulunmaktan onur duyduğunu dile getirdi. Gastronomi ve Turizm bölümlerine katkılarından dolayı teşekkürlerini ileten Yıldırım, 5 Kasım'da düzenlenen galada ödül alan yönetmen ve sanatçıların olduğunu, yerel yönetimlerin de katkılarıyla güzel bir organizasyon gerçekleştiğini belirtti. Önceki yıla göre festivalin gelişim gösterdiğinin altını çizen Yıldırım, uzun yıllar kentte daha iyiye giderek film festivalinin devam etmesi temennisinde bulundu.

"İZLEYİCİNİN MUHATTABI FİLMİN KENDİSİDİR"

Kampüs bahçesinde öğrencilerle buluşan ''Mendilim kekik kokuyor'' filminin yönetmeni Hüseyin Özden de Nokta gazetesi mikrofonuna konuşarak düşüncelerini aktardı. Çanakkale Savaşı'na gönüllü giden bir grup gencin hikayesini konu alan filmin aynı zamanda savaşa eleştiri getiren bir bakış açısına sahip olduğunu belirtti. Filmde savaşın bir delilik olduğunu ve karanlık yüzünün olduğunun anlatıldığına değinen Özden, düşmanın bile iletişimle sorunlarını çözebileceğine inandığını ve bu temayı filmde işlediğini açıkladı. Zor şartlarda çekilen filmin farklı bir Çanakkale filmi olduğunu belirten Özden ''Film bittikten sonra artık izleyicinin muhattabı filmin kendisidir'' dedi. Filmin, izleyicilere kendini nasıl anlatacağını merak ettiğini dile getiren Hüseyin Özden sinema severlere iyi seyirler diledi.

''Festival Kampüste'' etkinliği boyunca öğrenciler ve organizasyona katılan misafirler hem lezzetli ikramlıkların tadına baktı hem de yapımcılığını ve yönetmenliğini Hüseyin Özden'in üstlendiği ''Mendilim Kekik Kokuyor'' filminin keyfini çıkardı.

Kaynak: HABER MERKEZİ