Kocaeli Valiliği'nden Kocaeli için kuvvetli sağanak uyarısı

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz kentte yarın öğleden sonra beklenen kuvvetli sağanak yağışa karşı vatandaşları uyardı

Kocaeli Valiliği'nden Kocaeli için kuvvetli sağanak uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre Kocaeli'de yarın öğle saatlerinden itibaren sağanak yağış etkili olacak. Kocaeli Valisi Seddar Yavuz da etkili olacak sağanak yağış nedeniyle vatandaşları meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı uyardı.

Vali Yavuz'un uyarısında şu ifadeler yer aldı:

"Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre; 20.01.2024 Cumartesi günü bölgemizde beklenen yağışların öğle saatlerinden sonra etkisini artırarak İstanbul, Tekirdağ, Yalova ve Kocaeli'nde kuvvetli (21-50 kg/m2) yağmur ve sağanak şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

BUZLANMALARA DİKKAT

Edirne ve Kırklareli çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak olarak başlayacak yağışların zamanla havanın soğuması ile birlikte kuvvetli karla karışık yağmur, yüksek kesimlerde kuvvetli kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. Meydana gelebilecek Ani Sel - Su Baskını - Ulaşımda Aksamalar - Buzlanma - Don Olayı gibi olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir. Kamuoyunun bilgisine saygıyla duyurulur"

Kaynak: HABER MERKEZİ