Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli Valisi İlhami Aktaş: Çalışmalar aralıksız sürdürülmektedir

Kocaeli Valisi İlhami Aktaş’ın başkanlığında düzenlenen Genişletilmiş İl Güvenlik ve Asayiş Koordinasyon Toplantısı’nda, il genelindeki güvenlik ve asayiş konuları ele alındı. Vali Aktaş toplantıda, “Trafik kazalarını önlemeye yönelik alınan tüm tedbirlere rağmen kaza sayısı artmaya devam etmektedir” ifadelerini kullandı.

Kocaeli Valisi İlhami Aktaş’ın

Vali İlhami Aktaş başkanlığında Karamürsel Alp Toplantı Salonunda düzenlenen İl Güvenlik ve Asayiş Koordinasyon toplantısına; Deniz Eğitim – Öğretim ve Garnizon Komutanı Tümamiral Hüseyin Tığlı , Gölcük Deniz Ana Üs Komutanı Tuğamiral Yücel Korkut, Vali Yardımcısı Dr.Mustafa Ayhan, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, İl Jandarma Komutanı Alb. Murat Bozkurt ve İl Yazı İşleri Müdürü İsmail Akbıyık katıldı. Yapılan çalışmalarla ilgili koordinasyon gerektiren konuların değerlendirilmesi, emniyet ve asayişin temini, muhafazasına ilişkin alınan tedbirlerin görüşülmesi ve istişareleri yapıldı.

“26 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI”

Geçtiğimiz dönemde emniyet ve jandarma ekipleri, terörle mücadele kapsamında önemli operasyonlar gerçekleştirdiğini söylen Vali Aktaş, “Emniyet 16, jandarma ise 100 terör örgütüne yönelik operasyon düzenledi. Bu operasyonlar sonucunda toplamda 26 kişi gözaltına alındı. Bunlardan 3 kişi tutuklandı, 11 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı” dedi.

28 ORGANİZATÖR GÖZALTINA ALINDI

Göçmen kaçakçılığı ile ilgili yürütülen mücadelede, emniyet ve jandarma tarafından gerçekleştirilen 28 operasyonda, bin 327 düzensiz göçmen yakalanırken, 28 organizatör de gözaltına alındı. Bu organizatörlerden 13’ü tutuklanırken, 5’i serbest bırakıldı.

TÜM BİRİMLER GÖREVİNİ EKSİKSİZ YAPIYOR

Gençlerimizin ve vatandaşlarımızın uyuşturucu madde bağımlılığıyla mücadele sürecinde, tüm birimlerimiz görevlerini eksiksiz bir şekilde yerine getirmeye devam ettiğine vurgu yapan Vali Aktaş, “Uyuşturucu sevkiyatını ve sokaklarda satışını önlemek amacıyla 735 narkotik operasyon gerçekleştirildi. Bu operasyonlarda 909 kişi gözaltına alınırken, çok sayıda uyuşturucu ve narkotik madde ele geçirildi. Eylül ayı verilerine göre, bu operasyonlar sonucunda 74 kişi tutuklandı, 17 kişi ise serbest bırakıldı” ifadelerini kullandı.

55 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Organize suçlar ve kaçakçılıkla mücadele şubelerinin düzenlediği 31 operasyonda 55 kişi gözaltına alındı, 12 kişi tutuklandı ve 2 kişi serbest bırakıldı.

MALİ SUÇLAR ÇETESİ ÇÖKERTİLDİ

Mali suçlarla mücadele kapsamında ise 19 operasyon düzenlendi, bu operasyonlarda 23 kişi gözaltına alındı, 1 kişi tutuklandı ve 3 kişi serbest bırakıldı. Bu operasyonlar sonucunda bir mali suç çetesi çökertildi.

122 KİŞİ YAKALANDI

İlimizde dönem içerisinde 4.828 asayiş olayı meydana gelmiş ve 1.237 kişi yakalanmıştır. Ayrıca Türkiye genelinde aranan şahısların yakalanmasına yönelik yürütülen çalışmalar sonucunda, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 122 şahıs yakalanarak adli mercilere teslim edilmiştir.

BİLİŞİM SİSTEMLERİNE YÖNELİK OPERASYON

Siber suçlarla mücadele kapsamında, bilişim sistemlerine yönelik 100 operasyon düzenlendi, sahte sosyal medya hesaplarına dair 868 işlem yapıldı. Ayrıca, terör örgütleriyle bağlantılı olduğu değerlendirilen 40 sosyal medya hesabı tespit edildi ve 18 kişi hakkında işlem başlatıldı.

TRAFİK KAZALARI ARTMAYA DEVAM EDİYOR

Trafik kazalarına ilişkin verilerde ise ilimizde 2 ölümlü kazanın yaşandığı, 13 kişinin hastanede hayatını kaybettiği ve toplamda 717 vatandaşın yaralandığı yer aldı. Trafik kazalarına ilişkin önlem alınmasına vurgu yapan Vali İlhami Aktaş, “Trafik kazalarını önlemeye yönelik alınan tüm tedbirlere rağmen kaza sayısı artmaya devam etmektedir” dedi.

ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

İçişleri Bakanlığı koordinasyonunda, uyuşturucu bağımlılığı ile mücadele kapsamında eğitim ve önleme çalışmaları aralıksız olarak sürdürülmektedir.