Kocaeli Valisi Seddar Yavuz sosyal medyanın gündeminde: Kocaeli’de köpekler uyutulacak mı?

Kocaeli Valiliğinden dün Sokak Hayvanlarıyla ilgili bir karar yayınladı. Bu kararın alt metinlerinde, sokak hayvanlarının acısız bir şekilde uyutulması seçeneği de bulunuyor

Kocaeli Valiliği dün sokak hayvanlarıyla ilgili önemli bir karar açıkladı. Kocaeli Valisi Seddar Yavuz imzalı kararda, sahipsiz sokak hayvanlarının, insanlar ve diğer canlılara verdiği zararlardan bahsedildi. Yapılan duyuruda ilimizdeki ilçe belediyelerine, “Belediyeler bu madde yürürlüğe girdikten sonra üç yıl süreyle birinci fıkra gereğince hayvan bakımevleri kurmak ve rehabilitasyon işlemlerini gerçekleştirmek için kesinleşmiş en son bütçe gelirlerinin binde beşi oranında kaynak ayırır” ifadesiyle görevleri hatırlatıldı.

ÖNEMİNE DEĞİNİLDİ

Kocaeli Valiliğinin açıkladığı kararda, “Hayvanların Korunmasına Dair Uygulama Yönetmeliğinin “Belediyelerin alacağı tedbirler” başlıklı 7. maddesinin (e) bendinde; “Geçici bakımevlerinde kaldıkları süre içerisinde; kanunî istisnalar ile bulaşıcı, tedavi edilemez veya tedavi sonrası iyileşme ihtimali olmayan bir hastalığa sahip olan, alındığı ortama bırakıldığında insan ve çevre sağlığını önlenemez derecede tehdit eden hayvanlar…” ile ilgili alınması gerekli tedbirlere ilişkin hükümler çerçevesinde işlem tesis edilmesinin ehemmiyetine değinilmiştir.

POPÜLASYONUN AZALTILMASI İÇİN…

‘İlimizde bulunan rehabilite edilmemiş köpek popülasyonunun azaltılması maksadıyla ivedilikle kısırlaştırma çalışmalarının yürütülmesi, yapılan çalışmalarda asgari standartların yakalanması’ ve ‘hayvan bakımevi yapımı için gerekli çalışmaların ne şekilde yapılacağı’ hususlarında daha önce yazılan yazılarımıza da atıfta bulunulup, yukarıda belirtilen hususlara azami özen ve hassasiyetin gösterilmesi ayrıca gerekli tedbirlerin mevzuatta öngörülen en kısa süre içerisinde alınarak aksamaya mahal verilmemesi hususunda ikazda bulunulmuş, belirtilen görevlerin yerine getirilmemesi halinde gereken işlemlerin başlatılacağı noktasında uyarılarda bulunulmuştur” denildi.

EN AZ ACI VEREN VE EN HIZLI ŞEKİLDE…

İşte sosyal medyada Kocaeli’yi ve Kocaeli VAlisi Seddar Yavuz’u gündem yapan konu da Hayvanların Korunmasına Dair Uygulama Yönetmeliğinin “Belediyelerin alacağı tedbirler” başlıklı 7. maddesinin (e) bendi oldu. Çünkü yayınlanan metindeki (e) bendinin devamında, tehdit oluşturan hayvanların veteriner hekimi kararınca rapor tutularak, en az acı veren ve en hızlı şekilde ölümünü sağlayan yöntemlerle öldürülmesi” ifadeleri yer alıyor. Bu da sosyal medyada Kocaeli’de tehdit unsuru içeren sokak hayvanlarının uyutulacağı şeklinde yorumlandı.

DÜNDEN BERİ KOCAELİ KONUŞULUYOR

İşte dün akşamdan bu yana sosyal medyada Kocaeli konuşuluyor. Birçok sosyal medya kullanıcısı, Kocaeli Valiliğinin aldığı bu karara destek çıkıyor. Çünkü son günlerde sokak köpeklerine bağlı ölüm ve saldırı haberleri, toplum nezdinde ciddi bir huzursuzluğa yol açıyor. Özellikle çocuklar ve yaşlılar için ortada ciddi bir tehlike var. Uzuvları kopan, sakat kalan vatandaşlar var. Son olarak Adana’da dün sokak köpekleri tarafından parçalanan 72 yaşındaki Şerife Arısan hayatını kaybetmişti.

RİSK HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

Kocaeli Valiliğinin yayınladığı karar nedeniyle Vali Seddar Yavuz’a tepki gösteren de var, takdir eden de. Başıboş sokak köpekleri sorunu her geçen gün toplum sağlığı adına tehlikeli bir seviyeye doğru ilerlerken, Kocaeli Valiliğinin aldığı bu kararın yansımalarının nasıl olacağı merak ediliyor. İşte sosyal medyadaki tepkilerin bazıları:

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz sosyal medyanın gündeminde: Kocaeli’de köpekler uyutulacak mı? - Resim : 1

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz sosyal medyanın gündeminde: Kocaeli’de köpekler uyutulacak mı? - Resim : 2

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz sosyal medyanın gündeminde: Kocaeli’de köpekler uyutulacak mı? - Resim : 3

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz sosyal medyanın gündeminde: Kocaeli’de köpekler uyutulacak mı? - Resim : 4

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz sosyal medyanın gündeminde: Kocaeli’de köpekler uyutulacak mı? - Resim : 5

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz sosyal medyanın gündeminde: Kocaeli’de köpekler uyutulacak mı? - Resim : 6

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz sosyal medyanın gündeminde: Kocaeli’de köpekler uyutulacak mı? - Resim : 7

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz sosyal medyanın gündeminde: Kocaeli’de köpekler uyutulacak mı? - Resim : 8

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz sosyal medyanın gündeminde: Kocaeli’de köpekler uyutulacak mı? - Resim : 9

Kaynak: HABER MERKEZİ