Kocaeli’de asgari ücret açıklaması! “Hiç olmadığı gibi”

Türk İş Sendikası Genel Başkanı Ergün Atalay Kocaeli’de asgari ücret açıklaması yaptı. Atalay şimdiye kadar kurmadıkları şekilde bir komisyon kuracaklarını ifade etti

Kocaeli’de asgari ücret açıklaması! “Hiç olmadığı gibi”

Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay bugün Kocaeli’ye geldi. İzmit’te bulunan Tek Gıda-İş’i İl Binasını ziyaret eden Atalay, önemli açıklamalarda bulundu. “Çalışma hayatının içinde sorunlar renk değiştiriyor ama bitmiyor” diyerek konuşmasına başlayan Atalay, “Yüzde 14'ünün örgütlü olduğu ülkede sendika temsilcisiyiz. Bu ne Ülkeye ne de meclise ne de sendikacılığa yakışıyor. Cuma günü bir istatistik yayınlandı. Geçmişte 1 iki göstermelik işçi vekil vardı artık o da yok. Adam tutulm giymediyse işçinin derdini anlatamazsın.

“5 AYDIR TAŞERON İLE İLGİLİ AĞZINI AÇAN YOK”

Kimsenin siyasi görüşü bizi ilgilendirmiyor. Ama emekten yana herkesin tavır alma mecburiyeti var. Birimizin A’ya birimizim B’ye gittiği sürece patronlar bizi kullanmaya devam eder. Gazetelerde yüzde 1 örgütlüyüz. Biz nasıl bu işin altından kalkacağız. Seçim arifesinde iktidarı muhalefeti çıkıp taşeron meselesini çözeceğiz dedi. Aradan 5 ay geçti ne iktidar ne de muhalefet ağzını açmıyor. Çarpık bir tablo var. Savaş olduğu zaman, bedelini kadınlar, işçiler ödüyor.

“EMEKTEN YANA OLMAYANA OY VERMEYİN”

Bir gün biri buna dur diyecek. Maalesef zaman zaman bununla ilgili sendikalar itibarsızlaştırılıyor. Bizim nerde durmamız gerektiği önemli. Önümüzde belediye seçimleri var. Kimden razıysanız ona oy verin ama emekten yana tavır almayana vermeyin.

“HİÇ KURMADIĞIMIZ ŞEKİLDE BİR KOMİSYON”

Önümüzdeki aylarda asgari ücretle ilgili görüşmeler başlayacak. Benim kamuoyuna dediğim şeyler var. Bu masada asgari ücretli de otursun diyoruz. Asgari ücreti 20 senedir anlatıyorum Bizde asgari ücretli işçi yok. Sendikanın olduğu yerde olmaz. Kasım ayının 20’sindi sonra yeni bir komisyon kuracağız. Hiç kurmadığımız bir şekilde komisyon olacak. 2 kadın 2 erkek olacak. Belli bir yere gelelim de. Orada oturanlar karar verecek. Önemli mesele vergi ve taşeron” dedi.