Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli’de belediyelerde işe girme dönemi bitebilir! Şimşek tüm belediyeleri uyardı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ın Kızılcahamam’da gerçekleştirilen AK Parti kampında belediyelere ‘istihdam bürosu’ eleştirisi sonrası gözler Kocaeli’ye çevrildi. Kocaeli’deki belediyelerde durum merak konusu.

Hazine ve Maliye Bakanı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek AK Parti’nin Kızılcahamam’da gerçekleştirdiği kampta söylediği sözler tartışma yarattı. Tasarruf tedbirleri konusu üzerinde duran Şimşek, özellikle belediyelerin bu konuda gevşek davrandıklarını ve bunun çok büyük bir sorun olduğunu dile getirdi. Uyarısında, “Belediyelerin yıllık personel giderleri bütçe gelirlerinin yüzde 30’unu aşamaz. Hiçbiriniz kanuna uymuyorsunuz. İstihdam bürosuna dönüşmüşsünüz” ifadelerini kullanan Şimşek belediyeleri kanunsuzlukla suçladı.

KOCAELİ’NİN BELEDİYELERİNDE DURUM NE?

Bu açıklama sonrası ise Kocaeli’deki belediyelerin bütçesi merak edilmeye başlandı. Kocaeli’de özellikle seçim dönemleri öncesinde tüm belediyelerde toplu işe alım iddiaları dile getirilirken, hangi belediyenin personel giderlerinin bütçe gelirinin yüzde 30’unu aştığı tartışılmaya açılacak. Belediyelerde sıklıkla ‘torpil’ ve ‘kayırma’ yoluyla işe giren ve girmek isteyen vatandaşlar olduğu bilinirken, Mehmet Şimşek’in bu açıklaması sonrasında alımların durması bekleniyor. Böylece belediyede işe girmek en azından bir süre için imkansız hale gelebilir.