Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli’de Can Atalay için demokrasi nöbeti

Anayasa Mahkemesinin kararına karşın, TİP Milletvekili Can Atalay’ın hala serbest bırakılmamasına tepki gösteren TİP Kocaeli Örgütü demokrasi eylemine başladı.

Anayasa Mahkemesinin kararına karşın,

Türkiye İşçi Partisi (TİP), İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin Hatay Milletvekili Can Atalay dosyasında karar verene kadar İstanbul Adliyesi önünde oturma eylemi başlattı. Cezaevindeyken Hatay Milletvekili seçilen ve Anayasa Mahkemesi’nin ikinci kez tahliyesine karar verilen Can Atalay’ın hala serbest bırakılmamasına ile ilgili eylemler illere yayılıyor. Parti Genel Merkezi İstanbul’da oturma eylemine başlarken TİP Kocaeli İl Örgütü de İzmit Sabri Yalım Parkı’nda oturma eylemi başlattı.

ORADAYDILAR

Oturma eylemi öncesi yapılan basın açıklamasına TİP’lilerin yanı sıra CHP Kocaeli İl Başkanı Bülent Sarı, CHP Kocaeli Milletvekili Harun Özgür Yıldızlı,  İzmit ilçe Başkanı Gökhan Ercan, CHP İzmit Belediye Başkan Aday Adayı Emre Andız, CHP İzmit Gençlik Kolları Başkanı Burak Akbulut, EMEP İl Başkanı İlhami Şahbaz ve Demokratik Kitle Örgütlerinin temsilcileri katıldı.

“BUNDAN SONRA NAMUSLULAR VE NAMUSSUZLAR MESELESİ VAR”

Basın açıklamasını parti sözcüsü Batur Kılıç okudu. Kılıç açıklamasında, “Can Atalay meselesi basit bir mesele değildir. Bugün Can Atalay üzerinden toplumun sinir uçları ile oynanıyor. 2010’da da biz hayır dedik! Gezi’de de hayır dedik bu Fetullahçılara, sonra kandırıldık dediler. Bu saatten sonra kandırıldık meselesi yok. Bu saatten sonra namuslular ve namussuzlar meselesi var. Can Atalay bu memleketin ortak ismidir. Can Atalay’ı savunmak Cumhuriyeti savunmaktır. 1 kişi de kalsak geri adım atmayacağız. Bu saatten sonra geri adım atmak yok” ifadelerini kullandı.

“HUKUKA UYGUN DEĞİL”

Kılıç konuşmasının devamında, “Bugün Hatay milletvekilimiz Can Atalay’ın esaretinin 228. günü. “Anayasa Mahkemesine bireysel başvuru hakkının” ihlal edildiğine ve tahliyesine hükmetti. Bu hükmün gerekçeli kararın dün kararı uygulamakla yükümlü olan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesine iletti. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi dün basitçe Anayasa Mahkemesi kararını uygulayın hükmü içeren bu kararı görüştü ve topu daha önce yaptığı gibi Yargıtay’a atan bir karar verdi. Karar diyoruz fakat on saat boyunca toplanıp yarısı boşluk olan 2 buçuk sayfadan oluşan bu metnin Anayasa’ya ve hukuka uygun bir karar olmadığını görüyoruz.

“KABUL EDİLMESİ MÜMKÜN DEĞİL”

Bunun Saraydan gelen talimatın yazıldığı bir metin olduğunu biliyoruz. Üzerinde cüppe bulunan ve hakim koltuğunda oturan kişilerden oluşan bu heyetin talimatla hareket ettiğini ve açık şekilde Anayasa Mahkemesi kararını tanımadığını söylediği bir metnin kabul edilmesi mümkün olmayan büyük bir sorumsuzluk olduğunu buradan bir kez daha söylüyoruz.

“HATAY HALKININ İRADESİ GASP EDİLMEMELİ”

AYM kararını uygulamayan, talimatla hareket eden mahkeme heyetinin bu tutumu karşısında onları ve yazdıkları talimatı tanımıyoruz. İşlerini yasalara uygun ve ciddiyetle yapması gereken bu mahkemenin uygulama zorunluluğu bulunan AYM kararı karşısındaki bu tutumu aleni bir suçtur ve bu heyetin üyeleri bir an Önce HSK tarafından görevden alınmalıdır. Hatay halkının iradesi olan milletvekilimizin özgürlüğü artık daha fazla gasp edilmemelidir, Anayasa Mahkemesi kararı uygulanmalıdır. Can Atalay serbest bırakılmalıdır” ifadelerini kullandı.

“KORKMADAN MÜCADELEYE DEVAM”

Daha sonra söz alan CHP Kocaeli Milletvekili Harun Özgür Yıldızlı, “Bütün demokrasiye inanmış, bütün sivil toplum örgütleri, siyasi partiler adalete susamış bütün arkadaşlarla birlikte buradayız. Anayasa Mahkemesi’nin vermiş olduğu ikinci sefer hak ihlali kararına karşı çıkıyoruz. Can Atalay’ın bir an önce serbest bırakılmasını istiyoruz. Bu ülkede herkese adalet lazım. Herkese hukuk lazım. Hataylıların oylarıyla seçilen Can Atalay’ın bir an önce serbest bırakılmasını istiyoruz. Adalet mutlaka ve mutlaka tecelli edecek. Bu ülkeye adaleti, hukuku sağlayana kadar bu ülkeye adaleti getirene kadar biz korkmadan, yılmadan, mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.