Kocaeli'de EDS'ler ceza kesmeye başlıyor! Kocaeli EDS nerede, EDS cezası ne kadar?

Kocaeli'de EDS'lerin devreye girmesine kısa bir süre kaldı. Hız koridorlarının oluşturulduğu bölgelerde kurallara aykırı sürüş yapan vatandaşları dev cezalar yazılacak. Peki EDS cezaları ne kadar oldu? EDS'ler ne zaman devreye girecek? işte detaylar...

Kocaeli'de EDS'ler ceza kesmeye başlıyor! Kocaeli EDS nerede, EDS cezası ne kadar?

31 Mart yerel seçimlerinin geride kalmasının ardından Kocaeli’de EDS’ler de devreye alınmak için kollar sıvandı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından ihalesi yapılan Elektronik Denetleme Sisteminin (EDS) kurulumu yaklaşık 2 yıl önce gerçekleştirilmişti. Büyükşehir Belediyesi kurulumu tamamladı ve sistemi Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğüne devretti. EDS’ler kent gündeminde de çok tartışıldı. Çünkü Kocaeli’de otomobiller için 92 kilometre ile 70 kilometre arasında hız limitleri devreye alındı.

EDS'LER O TARİHTE DEVREYE GİRECEK

Gölcük ile Körfez arasında 5 farklı noktada yer alan EDS'ler 15 Nisan Pazartesi günü (yarın) devreye girecek. Hız koridorlarının oluşturulduğu bölgelerde kurallara uymayanlara ceza kesilcek.

HIZ SINIRINI AŞAN NE KADAR CEZA ÖDEYECEK?

2024 yılı için hız sınırı %10'dan %30 (otuz dâhil) kadar aşmanın cezası 1.506 TL, 15 gün içerisinde ödenirse %25 indirimle 1.123,25TL oldu. Hız sınırı %30'dan %50'ye (elli dâhil) kadar aşmanın cezası 3.135 TL, 15 gün içerisinde ödenirse %25 indirimle 2.351TL. Hız sınırı %50'den fazla aşmanın cezası 6.439 TL, 15 gün içerisinde ödenirse %25 indirimle 4.829,00 TL.

KOCAELİ’DE EDS’LER NERELERDE VAR?

Gölcük’ten Kirazlıyalı’ya kadar 5 noktada oluşturulan hız koridoru kapsamında, İzmit Ömer Türkçakal Bulvarı, Symbol AVM ve fabrikalar yolu mevkii, Kuruçeşme çıkışı (KOTAŞ), Körfez Kirazlıyalı ve Yeniköy Kalıcı Konutları önüne EDS tabelaları ve mobeseleri bulunuyor.

HIZ SINIRI KAÇ?

Kocaeli’de oluşturulan 5 hız koridorunun 4’ünde hız limiti 82 kilometre. Bir tek hız sınırının otomobiller için de 70 kilometre olduğu bölge İzmit Kuruçeşme mevkiindeki EDS’ler. Burada hız sınırının 70 kilometre olmasının gerekçesi köprü altı olmasına dayandırılıyor. Merak edilen ise şu: EDS’lerin limitlerine uyulduğunda ortaya nasıl bir trafik tablosu çıkacak?

KURUÇEŞME’DE HIZ LİMİTİ KAÇ?

Hız sınırının köprü altı olması sebebiyle sadece İzmit Kuruçeşme bölgesindeki EDS’lerde 70, diğerlerinde ise 82 km olduğu hız koridoru, emniyetin elindeki 10 yıllık kaza verileri baz alınarak belirlenmişti.

Kaynak: HABER MERKEZİ