Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli’de o ilçelerdeki iş birliği suya mı düştü?

CHP ve İyi Parti arasındaki gerilim, tüm kentleri etkileyecek gibi gözüküyor. Peki iş birliği için aşama kaydedilen Kocaeli’deki ilçeler ne olacak?

CHP ve İyi Parti

CHP ile İyi Parti arasında ciddi bir gerilim var. Özellikle İyi Parti’ye İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun önderliğinde çekildiği iddia edilen operasyon, İyi Parti Genel Merkezinin canını hayli sıkmış durumda. İyi Parti İBB Meclisi Grup Başkan Vekili İbrahim Özkan’ın CHP ile yürüttüğü gizli ittifak görüşmeleri ve sonrasında yaşananlar, krizi derinleştirdi.

AKŞENER ÇOK SERT ÇIKTI

Öyle ki İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, dün şiddet dozu çok yüksek bir açıklama yaptı. Akşener, “Partimize kurumsal operasyon olduğu ortaya çıktı. Bu, bir siyasi partinin içişlerine karışmak demektir. Şu an itibarı ile bir savaş ilanı olarak kabul ediyorum. Varım, buyursunlar. Ben idmanlıyım. Ankara’da da İstanbul’da da her il ve ilçede seçimlere tek başımıza gireceğiz” ifadelerini kullandı.

GEBZE VE KÖRFEZ

İşte dünkü gelişmelerden sonra gözler Kocaeli’ye çevrildi. Çünkü CHP ve İyi Parti arasında Kocaeli bazlı bir işbirliği görüşmeleri yürütülüyordu. İddialara göre, CHP, Gebze ve Körfez’de pasif bir aday çıkaracak, ilçelerde İyi Parti’nin önünü açacaktı.

İZMİT VE DERİNCE

İyi Parti de İzmit ve Derince’de CHP’nin önünü açacak hamleler yapacaktı. Hatta İyi Parti İzmit Belediye Başkan Aday Adayı Yalçın Eldoğan’ın, yürütülen bu ittifak görüşmeleri nedeniyle aday adaylığından geri çekilmesi dahi gündemdeydi. Parti kulislerinde CHP İl Başkanı Bülent Sarı ve İyi Parti İl Başkanı Nusret Acur’un konuyla ilgili görüşmeler yaptığı iddia edilse de, bu iddialar her iki başkan tarafından da teyitlenmedi.

NE YAPACAKLAR?

Fakat Akşener’in son çıkışı, Kocaeli’deki iş birliğini de bozacak gibi görünüyor. Bakalım her iki parti ilerleyen günlerde Kocaeli’de nasıl bir yol izleyecek, birbirlerine el altından bir destek verecek mi?

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

CHP lideri Özgür Özel'in çağrısıyla
Sıradaki Haber CHP’de İmamoğlu zirvesi sona erdi: Nasıl bir yol izlenecek?