Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli’de şehidin adı kütüphanede

Kocaeli’nin Körfez ilçesinde, gazeteci Mustafa Eranıl’ın girişimiyle şehit polis memuru Hüseyin Ölçü adına bir kütüphane kuruldu. Türkiye genelinde şehitler anısına kurduğu kütüphanelerle tanınan Gazeteci-Yazar Mustafa Eranıl, 25. kütüphanesinin açılışını gerçekleştirdi.

 Kocaeli'nin Körfez ilçesinde,

“Polis Memuru Şehit Hüseyin Ölçü Kütüphanesi” adı verilen bu kütüphane, Körfez Uluğbey Ortaokulu’nda kuruldu. Hüseyin Ölçü, 3 Mayıs 2000 tarihinde Gebze’de görev yaptığı esnada, bir kamyonun çarpması sonucu şehit düşmüştü. Kütüphanede yaklaşık 4 bin 500 kitap yer alıyor.

ŞEHİDİN EŞİNE TÜRK BAYRAĞI VE KUR’AN- I KERİM HEDİYESİ

Açılış töreninde, şehidin eşi Nejla Ölçü’ye, içinde şehidin fotoğrafının bulunduğu özel bir plaket, Türk bayrağı ve Kur’an-ı Kerim hediye edildi. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı, ardından Kur’an-ı Kerim okundu. Körfez Milli Eğitim Müdürü Sergülen Kurt, konuşmasında eğitimin önemine vurgu yaparak, şehitler adına kütüphaneler kuran Mustafa Eranıl’a teşekkürlerini iletti.

‘ŞEHİTLERİMİZİN ADINI YAŞATMAK BİR GÖREVDİR’

Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt de açılışta yaptığı konuşmada, Mustafa Eranıl’ın Körfez’de 4., Türkiye genelinde ise 25. kütüphaneyi açtığını belirterek, “Eğitim önemli ve şehitlerimizin adını yaşatmak bir görevdir. Eranıl’ın kitap toplama ve kütüphane kurma çalışmalarına her zaman destek olmaya hazırız” dedi.

‘ŞEHİTLER ADINA KÜTÜPHANE AÇMA FİKRİNE DEVAM EDECEĞİM’

Gazeteci-Yazar Mustafa Eranıl ise projeye 4,5 yıl önce başladığını belirterek, bugüne kadar 300 bin civarında kitap topladığını ve 25. kütüphaneyi açmanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti. Şehitler adına kütüphane açma çalışmalarına devam edeceğini belirten Eranıl, kısa süre içinde 3 şehit için daha kütüphane açmayı planladığını sözlerine ekledi.

ÇOK SAYIDA DAVETLİ KATILDI

Törenin sonunda, şehidin eşi ve protokol üyeleri tarafından kütüphanenin kurdelesi kesildi. Ardından katılımcılar, kütüphaneyi gezerek Mustafa Eranıl’dan detaylı bilgi aldılar. Açılış törenine, Körfez Kaymakamı Uğur Kalkar, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Koordinatörü Hasan Ayaz, Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, emniyet müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, gaziler ve şehit aileleri gibi çok sayıda davetli katıldı.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir
Sıradaki Haber Büyükakın’dan Seymen Millet Bahçesi’ne ziyaret! 1. Etap bitmek üzere