Kocaeli’de taksilere zam geliyor! İndi bindi ve açılışı ne kadar olacak?

Kocaeli Şoförler ve Otomobilciler Odası UKOME’ye yüzde 75 zam talebinde bulundu. Bu zam onaylanırsa indi bindi ücreti 100 TL’yi aşacak.

Kocaeli’de taksilere zam geliyor! İndi bindi ve açılışı ne kadar olacak?

Türkiye'de yaşanan ekonomik gelişmeler nedeniyle peş peşe zamlar gelmeye devam ediyor. Ülke genelinde başlayan zam furyası Kocaeli’ye de ulaştı. Kocaeli’de ilk olarak 6 mayıs tarihinde ekmeğe zam geldi. 210 gram olan ekmeğin gramajı 200 grama düşerken fiyatı ise 8 TL’den 10 TL’ye çıktı.

15 GÜN ÖNCE İLETİLDİ

Kocaeli Minibüs ve Otobüsçüler Odası da toplu ulaşım zammı için UKOME’ye başvuru yaptı. Odanın istediği zam oranı ise yüzde 70. Kocaeli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Kemal Kaya da Ulaşım Koordinasyon Merkezi’ne (UKOME) zam talebinde bulundu. Akaryakıttan, lastik fiyatlarına her şeye zam geldiğini ifade eden Kaya, yüzde 75 zam talebini UKOME’ye 15 gün önce ilettiklerini belirtti.

“ZAM TALEBİMİZİ UKOME’YE VERDİK”

Konu ile ilgili gazetemize konuşan Kaya, “Yüzde 75 zam talebimizi UKOME’ye verdik. Onlar bize ne kadar zam verir bilemiyoruz. Petrol fiyatlarından, lastiklere kadar her şeye zam geldi. Geçen sene 300 TL’ye yaptığımız tamiri bu sene 3 bin TL’ye yaptırıyoruz. Talebimizi 15 gün önce ilettik. Bekliyoruz” dedi.

Kocaeli’de taksilere zam geliyor! İndi bindi ve açılışı ne kadar olacak? - Resim : 1

ZAM ONAYLANIRSA NE OLACAK?

Yılbaşında yapılan zam öncesi kilometre 18, taksimetre açılışı 19 liraydı. Sene içinde gelen zamla birlikte taksimetre açılışı ve kilometre 25 liraya çıkarılmıştı. Bu zamla birlikte indi bindi 60 TL’den 80 TL’ye çıkarılmıştı. UKOME taksicilerin istediği yüzde 75 zammı kabul ederse taksimetre açılış ve kilometre, 25 TL’den 44 TL’ye çıkacak. İndi binde ise 80 TL’den 140 TL’ye çıkacak.

TAKSİCİ ESNAFI ZAM İSTEMİYOR

Öte yandan zor durumda olduklarını dile getiren taksici esnafının bu zam oranını istemediği öğrenildi. Taksiciler zam onaylanırsa işlerinin daha çok kötüleşeceğini düşünüyor.