Kocaeli’de tapu dolandırıcılığı operasyonu: 27 gözaltı

Kocaeli’de varis kaydı bulunmayan tapular ile sahte veraset belgeleri düzenlemek suretiyle dolandırıcılık yaptıkları belirlenen, aralarında ilçe nüfus müdürlükleri, adliye çalışanları ve 3 avukatın da bulunduğu 27 şüpheli, 4 ilde düzenlenen operasyon sonucu yakalanarak gözaltına alındı.

Kocaeli’de tapu dolandırıcılığı operasyonu: 27 gözaltı

Alınan bilgiye göre Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, varis kaydı bulunmayan tapular ile sahte veraset belgeleri düzenlemek suretiyle dolandırıcılık yaptıklarını tespit ettiği bir grubu takibe aldı. Yapılan teknik ve fiziki takibin ardından şüphelilerin adreslerini belirleyen polisler, Kocaeli’nin de aralarında bulunduğu 4 ilde operasyon düzenledi. Operasyonda 16 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Resmi belgede sahtecilik, rüşvet ve nitelikli dolandırıcılık suçlarından gözaltına alınan 16 şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adli mercilerce adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı.

11 ŞÜPHELİNİN İŞLEMLERİ SÜRÜYOR

Konu ile ilgili devam eden çalışmalarda elde edilen yeni bilgi ve delillerle genişletilen soruşturma kapsamında Kocaeli ile birlikte 4 ilde aralarında ilçe nüfus müdürlükleri, adliye çalışanları ve 3 avukatın da bulunduğu 11 şahsa yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonda şüphelilerin tamamı yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda çok sayıda dijital materyal, sahte olduğu değerlendirilen vekaletnameler ve benzeri belgeler ile Kuzey Marmara Otoyolu Güzergahı Yatırım Yapılacak Arsalar başlıklı notlar ve usulsüz tapu devirlerinde kullanılmak üzere alınmış çok sayıda nüfus kayıt örnekleri ele geçirildi. Gözaltına alınan 11 şüphelinin emniyetteki işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.