Kocaeli’deki haddehane üretim kapasitesini arttırmak istiyor

Kalaylı Demir Çelik Sanayi TİC. LTD. ŞTİ Dilovası şubesinin üretim kapasitesini 3 kat arttıracak bir proje için bakanlığa başvuru yaptı. Projeyle ilgili Çevre Etki Değerlendirme (ÇED) süreci başlatıldı.

Kocaeli’deki haddehane üretim kapasitesini arttırmak istiyor

Kalaylı Demir Çelik Sanayi ve TİC. LTD. ŞTİ. Dilovası Şubesi üretim kapasitesini arttırmak için bakanlığa başvurdu. Dilovası Çerkeşli OSB Mahallesi’nde 3 bin 999 metrekare alanda bulunan “Soğuk Çelik Haddeleme” faaliyetini gerçekleştiren tesis üretim kapasite artışı için başvurusunu yaptı.

ÜRETİM KAPASİTESİ 3 KAT ARTACAK

Tesisin mevcut durumda 11.03.2022 tarihli ve 2022/287 rapor numaralı kapasite raporuna göre üretim kapasitesi 5 bin 444 ton/yıl olarak görüldü. Kapasite artışı ile birlikte üretim miktarının 17 bin ton yıl olması planlanıyor. Projeni bedeli ise yaklaşık 6 milyon olarak belirlendi.

10 PERSONEL ÇALIŞACAK

Tesiste hammadde stok alanı, üretim alanı, ürün stok alanı, geçici atık depolama alanı, ofisler ve sosyal alanları bulunacak. Tesiste günde 3 vardiya, vardiyada 8 saat, yılda 300 işgünü çalışacaktır. Şu an 7 personelin çalıştığı tesiste proje sonrasında 10 personel görev alacak.