Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli’deki kiracı Cumhurbaşkanlığına seslendi! “Lütfen bir şey yapın”

Kocaeli Kandıra İlçesinde ikamet eden bir memur, ev sahibi ile başının dertte olduğunu ifade ederek Cumhurbaşkanlığının konuya müdahale etmesini istedi.

Kocaeli Kandıra İlçesinde ikamet

Kiralık ev fiyatları her geçen gün artarken, barınma sorunu da gittikçe derinleşiyor. Türkiye büyük bir kira krizi ile karşı karşıya. Kira sorunu gerekli önlemler alınmazsa artarak devam edecek. Hükümet kiracıları rahatlatmak adına son 2 yıldır kira artış oranını yıllık yüzde 25 ile sınırlayan düzenleme yaptı. Bu sınırlama ile kiracılar ve ev sahipleri arasındaki barış bozuldu.

ŞİKAYETLER ARTIYOR

Vatandaşlar duruma sosyal medyadan isyan etmeye devam ediyor. Kocaeli Kandıra ilçesinde ikamet eden bir memur durumu Şikayetvar platformuna şikayet ederek Cumhurbaşkanlığının soruna çözüm bulmasını istedi. Mümin isimli kullanıcı yaptığı paylaşımda, “Kocaeli Kandıra ilçesinde 3 çocuk babası bir memurum. İlçede geçen yıl 1000 TL oturduğum evin kirasını 2000 TL’ye yükselttiler.

DUYARSIZLA YAPILAN ZAMLAR

Şimdi zam zamanı geldi ve ev sahibim evden çık diyor. Başka evlere bakıyorum 13 bin ile 20 bin arası ev sahiplerinin bu duyarsızca yaptığı zamlara lütfen müdahale eder misiniz? Kafalarına göre evleri yükseltiyorlar itiraz edemiyoruz. Kapıya gelip bağırıp çıkın diyor ev sahibim. Ne yapacağımızı bilmiyoruz lütfen bir şeyler yapın” dedi.