Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli’deki o fabrikada çalışanlara cumhuriyet altını

Kocaeli’deki o fabrikada TİS görüşmeleri tamamlandı. Anlaşmaya göre çalışanlara her prim yılı için 1 cumhuriyet altını ve prim teşviki verilecek.

Kocaeli’deki o fabrikada TİS

Tek Gıda İş Sendikası’nın örgütlü olduğu Kartepe’de faaliyet gösteren Fritolay Fabrikasının TİS görüşmeleri tamamlandı. Fabrikada çalışan 370 işçilerin ücretlerine ilk 6 ay yüzde 152 oranında zam yapılarak ortalama maaşları 52 bin 500 liraya çıkartıldı. Ortalama ücretlerin içine yılda 4 ikramiye, sosyal yardım paketi, kıdem teşviki gibi haklar dahil değil.

6 AYLIK DİLİMLER İÇİN…

2 yıl için yapılan anlaşma ilk 6 ay için yüzde 152 oranında zam alan çalışanlara ikinci, üçüncü ve dördüncü 6 aylık dilimlerde ise işçilerin ücretlerine TÜFE artı yüzde 10 oranında zam yapılacak.

SOSYAL PAKET YARDIMI DA ARTTIRILDI

Sözleşme gereği sosyal paket yardımı yıllık 75 bin liraya çıkarıldı. Sosyal pakete sözleşmenin ikinci yılında TÜFE artı yüzde 10 oranında zam yapılacak. Eğitim yardımında ise ilköğretim, lise ve yüksekokul için 22 bin liraya çıkartıldı. Eğitim yardımına ikinci yıl TÜFE artı yüzde 10 oranında zam yapılacak.

TEŞVİK PRİMLERİ BELLİ OLDU

Yıllık dört ikramiyenin devam ettiği sözleşmede kıdem teşvik primleri de belli oldu. İş yerinde 5 yılını tamamlamış işçilere yarım maaş ve bir cumhuriyet altını verilecek. 10 yılını doldurmuşlara 1 maaş, 15 yılını dolduranlara 1,5 maaş, 20 yılını dolduranlara 2 maaş, 25 yılını dolduranlara 2,5 maaş ve 30 yılını dolduranlara ise 3 maaş prim verilecek. Ayrıca her kıdem yılı için işçilere bir cumhuriyet altını verilecek.