Kocaeli’deki o Vanlılar kayyuma karşı!

Kocaeli Vanlılar Federasyonu ile Kocaeli Vanlılar Derneğinden dikkat çeken açıklama: Kayyuma karşı olduklarını bildirdiler

Kocaeli’deki o Vanlılar kayyuma karşı!

DEM Parti’nin Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdullah Zeydan, 31 Mart Yerel Seçimlerinde yüzde 55,48’lik oy alarak seçimi birinci sırada tamamlamıştı. Ancak “PKK sizi tükürüğünde boğar” sözleriyle tanınan Zeydan, memnu hakların iadesinin iptal edilmesiyle siyasi yasaklı konumuna düşüyor. Van İl Seçim Kurulu, Ak Parti Van Belediye Başkan Adayı Abdullah Arvas'ın talebi üzerine yaptığı inceleme sonunda mazbatayı en çok oy alan ikinci sıradaki AK Parti'nin adayı Abdullah Arvas'a verilmesine karar verdi.

AÇIKLAMA YAPTILAR

Van’da yaşanan bu gelişme nedeniyle dün sokak olayları çıktı. Olaylar Hakkari, Batman, Adana gibi şehirlere de yayıldı. Tüm bunlar yaşanırken Kocaeli Vanlılar Federasyonu ve Kocaeli Vanlılar Derneğinden dikkat çeken bir açıklama geldi. Dernek ve federasyon, dün Van’daki kayyuma karşı olduklarını bildiren bir açıklama yaptı.

HALK İRADESİ

Kocaeli Vanlılar Federasyonu Başkanı Kenan Yıldız ve Kocaeli Vanlılar Derneği Başkanı Orhan Çelikhası, aynı metinleri açıklama olarak yayınladı. Metinde, “Devletin dini adalettir. Halkın iradesine saygı gösterilmelidir. Kayyumlara Hayır Yönetim Kurulu adına” denildi ve başkanların isimlerine ayrı ayrı yer verildi.

VAN SEÇİM KURULU NE DEMİŞTİ?

Van İl Seçim Kurulu'ndan yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Gerekçesi açıklandığı üzere;

1-) Süresi içinde yapılan itirazın kabulüne,

2-)Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Partisi) Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdullah ZEYDAN'ın seçilme yeterliliği olmadığından seçilmemiş sayılmasına.

3-) Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Partisi) Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak seçime katılan Abdullah ZEYDAN'ın seçilme yeterliliğini taşımadığı 298 sayılı Kanunun 130. Maddesinde öngörülen süreler içerisinde tespit edildiğinden sonraki en çok oy alan ve seçilme yeterliliğine sahip ikinci sıradaki adaya mazbatanın verilmesine,

4-)Kararın ilgili taraflara tebliğine,

Dair kararın öğrenildiği tarihten itibaren 3 gün içinde ve en geç İl Birleştirme Tutanağının düzenlenmesini takip eden üçüncü gün saat 17:00'ye kadar Yüksek Seçim Kuruluna itiraz yolu açık olmak üzere oy çokluğu ile karar verildi."

Kocaeli’deki o Vanlılar kayyuma karşı! - Resim : 1

Kocaeli’deki o Vanlılar kayyuma karşı! - Resim : 2

Kaynak: HABER MERKEZİ