Kocaeli’deki öğrencilere yol zulmü! Yurt kapandı herkes şaşkın

Karamürsel’de bulunan KYK’ya bağlı Gazanfer Bilge Yurdu’nda kalan öğrencilerin “yurdun deprem dayanıklılığının artırılacağı” gerekçesiyle tam 50 kilometre uzaklıktaki Umuttepe’ye yerleştirileceği iddia edildi. Bununla birlikte Karamürsel’i tercih ederek meslek yüksek okullarına gelen öğrencilerin ne yapacağı belirsiz.

Kocaeli’deki öğrencilere yol zulmü! Yurt kapandı herkes şaşkın

Üniversite tercihinin sonlanmasıyla birlikte öğrenciler için yine bir barınma sorunu ortaya çıktı. Kocaeli Karamürsel’de bulunan KYK’ya bağlı Gazanfer Bilge Yurdu’nun “yurdun deprem dayanıklığının artırılacağı” gerekçesiyle bir süre kapalı kalacağı ve öğrencilerin Umuttepe’ye yönlendirileceği iddia edildi. Karamürsel’de bulunan Karamürsel Denizcilik MYO öğrencileri ise bu karar tepki gösterdi. Yeni durumda her gün Umuttepe’den Karamürsel’te tam 50 kilometre yol gidecek olmalarını eleştiren öğrenciler bu kararın önceden duyurulmadığını ve buna bir çözüm getirilmesi gerektiğini ifade ettiler.

YENİ ÖĞRENCİLER DAHA ŞANSSIZ

Üstelik yeni dönemde Karamürsel’deki meslek yüksek okulunu tercih eden öğrencilerin durumu ise daha karışık. Sikeyetvar.com’da bu durumu dile getiren bir öğrenci, “Merhaba, ben Kocaeli Karamürsel G*** B** MYO üniversitesini kazandım ama KYK başvurusunda sıkıntı çıkıyor. Okulun yurdu depreme dayanıksız olduğu için kapatılmış ve bu yüzden başvuru yapamıyorum. İl ve ilçede KYK bulunamamaktadır deniyor. İl KYK Müdürlüğünü aradım ama onlar da asla yardımcı olmadılar. Asla öğrencilerle ilgilenmiyorlar.” derken çaresizliğini dile getirdi.

EV VE ÖZEL YURT SEÇENEK DEĞİL

Devamında ise özel yurdun ve ev seçeneğinin kendisi için geçerli olmadığını şu sözlerle ifade etti, “Birçok öğrenciyle iletişime geçtim ve kimseye yardım etmiyorlar. Çözüm üretmiyorlar. Yapabileceğimiz hiçbir şey yok diyorlar. Sonrasında Gençlik ve Spor Bakanlığını aradım, onlar da tercihlerinizi ona göre yapsaydınız dediler ve telefonu kapadılar. Benim ailemin maddi durumu el vermediği için özel yurda da gidemiyorum, ev de tutamıyoruz. Eğer ki KYK başvurusu yapamazsam ailem üniversiteye gönderemeyeceklerini söylüyorlar. Lütfen bu soruna bir çözüm bulun”

Kaynak: Emirhan Akman