Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Berkan Aslan

Kocaeli’den Katar’a büyük transfer!!!

Belki bilmeyenler vardır. Kocaeli Üniversitesi Spor Akademisinden 2001 yılında mezun oldum. Uzmanlık branşım artistik buz pateniydi. Hem sokak pateni hem de buz pateninde çok uzun yıllar spor yaptım. Aynı zamanda buz hokeyi ve sokak pateni hakemlikleri ile yıllarca ilgilendim. Hatta bir dönem hokey takımında da oynadım.

Yıllar önce Türkiye’nin ilk olimpik buz paten pisti Kocaeli’de açıldı. Yanlış hatırlamıyorsam 1997-1998 yıllarıydı. Çok uzun yıllar paten kaydım. Sonra bazı nedenlerden dolayı spor hayatımı bitirdim. Neden mi ?
O dönem Türkiye Buz Sporları Federasyonu ve İzmit Belediyesinden işin ehli olmayan yöneticiler yüzünden spordan soğudum.

Çok uzatmadan konu başlığımıza geçiyorum. Sizlere Tarık Göçmen’den bahsetmek istiyorum. Kocaeli Üniversitesi Spor Akademisi dönem arkadaşım olan, Milli takımlar eski antrenörü Tarık Göçmen. Milli takımlarda yaklaşık yüze yakın maça çıktı. Türkiye’de süper lig, kadınlar ligi, gençler ligi ve birçok ligte şampiyonluklar yaşadı, yaşattı.

Ukrayna Kherson takımında alt yapı yardımcı antrenörü iken
Cumhurbaşkanlığı sportif Yetenek Taraması Projesi Buz Hokeyi branşı koordinatörlüğüne getirildi. Son 4 yıldır görevdeydi. Projede seçilen çocuklar Kocaeli Gençlik ve Spor İl müdürlüğü kulübü bünyesinde liglerde yer aldı ve birçok dereceler kazandılar.

2022 Yılında ;

7-9 Haziran Anadolu Yıldızları Turnuvası 4.cülük.

18-20 Haziran Yıldız B 2.lik Gümüş madalya

2023 Yılında ;

5-9 Haziran Anadolu Yıldızları

Kızlar Şampiyonluk 1.cilik Altın madalya

Erkekler 2.cilik Gümüş Madalya

11-14 Haziran Yıldız A Turnuvası 3.cülük

Yeni sezon için Katar olimpiyat komitesi ile yeni bir anlaşma yaptı. Bu anlaşma doğrultusunda Katar milli takımlarının oluşturmasında baş antrenör olarak görev yapacak .Katar A milli takımının ilk hedefi 2025 Asya Kış oyunlarında yer almak .

Son yıllarda Kuveyt ,Birleşik Arap Emirlikleri ,Umman gibi Arap ülkelerinde buz hokeyine artan ilgiden dolayı büyük tesis yatırımları yaptı. Katar da yeni yaptığı buz Sporları Salonuyla Sürat pateni ,curling ve buz hokeyinde uluslararası yerini almak istiyor.

Ve biz böylesine değerli bir antrenörümüzü Katar’a kaptırdık.
Umarım en yakın zamanda spora ve sporcuya, antrenörlerimize gereken değeri veririz. Yolun açık olsun hocam.

Nokta Medya Ailesi Olarak Başarılar Diliyoruz.

 

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER