Kocaeli’den tarihi çağrı: Süper Kupa finali depremzedeler için Malatya’da oynansın

2022-2023 sezonu Trendyol Süper Lig’in şampiyonu Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası şampiyonu Fenerbahçe’yi karşı karşıya getirecek olan Süper Kupa finali öncesinde İstiklal Marşı ve Atatürk krizi yaşandı. AK Parti'nin genel seçimlerdeki aday adayı olan İlkin Doydum, TFF'ye seslendi.

Kocaeli’den tarihi çağrı: Süper Kupa finali depremzedeler için Malatya’da oynansın

2022-2023 sezonu Trendyol Süper Lig’in şampiyonu Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası şampiyonu Fenerbahçe’yi karşı karşıya getirecek Süper Kupa finali uzun süre tartışmaların odağı olan Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’daki Al- Awwal Park’da (Kral Üniversitesi Stadyumu) oynanacak. Karşılaşma öncesinde ise İstiklal Marşı ve Atatürk krizi yaşandı.

KULÜPLERDEN MAÇA ÇIKMAMA KARARI

Suudi Arabistanlı yetkililer, sözleşmede bulunmasına rağmen maçın öncesinde Atatürk posterine, ‘Yurtta Sulh, Cihanda Sulh’ pankartına ve Atatürk tişörtleri ile İstiklal Marşı’nın okunmasına izin vermedi. Bunun üzerine her iki takım da Atatürk posterlerine ve İstiklal Marşı’na izin verilmemesi durumunda maça çıkmayacaklarını federasyona iletti.

"MALATYA'DA OYNANSA FENA MI OLURDU?"

AK Parti'den 2023 Genel seçimlerinde Kocaeli Milletvekili aday adayı olan İlkin Doydum Süper Kupa finalini "Türkiye Futbol Federasyonu bu maçı Arabistan’da değil de deprem bölgesinde bir şehrimizde Malatya'da yapsaydın da vatandaşlarımıza moral olsaydı fena mı olurdu.!!!" paylaşımını yaptı.

https://twitter.com/ilkin_doydum/status/1740794089371525611

Kaynak: HABER MERKEZİ