Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeliler aman dikkat! Uzmanlar uyarıyı yaptı, balık alırken karnına iyice bakın, aksi takdirde zehirlenebilirsiniz!

Son derece lezzetli deniz ürünlerinden biri olan balık, hafıza gelişimi için de tüketilmesi öneriliyor. Ancak bayat balık, yarardan çok zarar veriyor. Peki bayat balık nasıl anlaşılır? İşte cevabı…

Son derece lezzetli deniz

Balık tüketmenin faydalarına ilişkin birçok kez uyarıda bulunmuş olan uzmanlar, özellikle bağışıklığın düştüğü kış aylarında balık tüketimini haftada en az iki kereye çıkarmayı tavsiye ediyor. İçerisindeki vitamin ve mineraller ile vücuda birçok fayda sağlayan balık, bu kapsamda birçok hastalığın önüne geçme konusunda direnci artırıyor. Aynı zamanda güçlü bir hafıza için de önerilen balığa ilişkin uzmanlardan gelen son uyarısı ise, kesinlikle bayat olarak tüketilmemesi yönünde oldu.

Balık tüketmenin faydalarına ilişkin tavsiyelerini sürdüren uzman isimler, bu kez balık tüketiminin nasıl gerçekleşmesi gerektiğini anlattı. Her mevsiminin balığının ayrı olduğunu hatırlatan uzmanlar, bayat balık tüketmenin faydadan çok zarar vereceğini anlattı. Bayat olduğunda zehirleyen balığın bayat olup olmadığını anlamaya ilişkin uyarılar da uzmanlardan geldi. Peki, balığın taze olup olmadığı nasıl anlaşılır? Bayat balık nasıl anlaşılır? İşte alırken dikkat edilmesi gerekenler…

BALIKTA GÖZLER ÇOK ÖNEMLİ

Balığın bayat olup olmadığını sadece bir kap su ile anlayabileceğinizi söyleyen uzmanlar, büyük bir kaba su koyduktan sonra balığın bu kap içerisine atılmasını ve dibe batması halinde taze olduğu anlamına geleceğini anlattı. Aynı zamanda balığın yüzeyde kalması halinde balığın bayat olduğu anlamına geldiğini söyleyen uzman isimler, bu balığın tüketilmemesini önerdi. Ek olarak balık seçerken, balığın gözlerinin çok önemli olduğunu söyleyen uzman isimler, balığın gözlerinin canlı ve saydam olması halinde balığın taze olduğu anlamına geldiğini belirtti. Balığın gözbebeklerinin dışa dönük olması da uzmanların taze balık belirtileri arasında.

BALIĞIN KARNINA ÖZELLİKLE DİKKAT

Evde balığı kestikten sonra iç et kısmından da balığın taze mi bayat mı olacağının anlaşılacağını söyleyen uzman isimler, balıketinin sert etli olması halinde taze olduğu anlamına geldiğini açıkladı. Ek olarak balığın özellikle karın kısmına dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen uzman isimler, şiş karınlı balık ile buruşuk kalınlı balıktan uzak durulması gerektiğinin altını çizdi.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Derince Belediyesi, 21. Taşköprü Hasat
Sıradaki Haber Derince’ de 21. Taşköprü Hasat Sonu Festivali başlıyor!