Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeliler dikkat! Telefonunuzu yüzde 100’e kadar şarj ediyorsanız, masraf yolda demektir! Uzmanlar uyarıyı yaptı

Pil ömrünü uzatmak isteyen teknoloji kullanıcılarına, uzmanlardan uyarı geldi. Uzmanlar, pil ömrünü uzatmak için tavsiyelerde bulundu. İşte telefonun pil ömrünü uzatma yolları…

Pil ömrünü uzatmak isteyen

Teknolojinin gelişmesi, akıllı telefonları hayatımızın merkezi yaptı. Her an kullanılan bu telefonların pil sağlığı kısa sürede tükenebiliyor. Ancak uzmanlara göre, bu durum tamamen kullanıma bağlı. Başka bir deyişle pil sağlığını korumak mümkün. Bunun için sadece birtakım önlemler almak gerekiyor.

Pil sağlığını uzunca süre korumak için uzmanlardan uyarı geldi. Teknoloji kullanıcılarını ilgilendiren uyarılarda bilinen birçok yanlışın doğrusu yer aldı. Uzmanlar, bu yanlışları düzelterek pil sağlığını korunabileceğini söyledi. Listede yer alan birkaç tüyo, olası pil maliyetinden sizi kurtarabilir.

Pil maliyetine girmemek için uzmanlara göre kesin çözüm pili korumak. Cep telefonunun çalışmasını sağlayan pil, verimli kullanıldığında şarjın dayanmasını sağlıyor. Bu nedenle telefon pillerine iyi bakmak gerekiyor. Peki cep telefonu pili nasıl iyileştirilir? İşte telefonun pil ömrünü uzatma yolları…

TELEFONUNUZDA HER ZAMAN ORİJİNAL PİL KULLANIN

Bataryanın bitmesi sorununun temeli, orijinal olmayan pillerden kaynaklanabilir. Bu konuda uyaran uzmanlar, pilin orijinalini tercih etmeyi öneriyor. Orijinal pil, telefonun da şarj kullanım süresinin de ömrünü uzatıyor. Bu nedenle telefonunuzda her zaman orijinal pil kullanmanız öneriliyor.

Telefon şarjının tamamen bitmesi normalde tavsiye edilir. Ancak uzmanlara göre, bu doğru bilinen bir yanlış. Şarjın tamamen bitmesi, pil ömründen yiyor. Bu nedenle şarjınız yüzde 20 altına düşmeden şarj etmeniz gerekiyor. Aynı şekilde yüzde 100 şarj da gerekmiyor.

Yüzde 100 şarjın sağlıklı olduğu sanılsa da gerçek öyle değil. Her bir tam şarjın döngü olduğunu söyleyen uzmanlar, bunu önermiyor. Çünkü her bir tam döngü, pilin sağlığından yiyor. Bu nedenle şarjdan telefonunuzu yüzde 100 olmadan almanız tavsiye ediliyor.

ARKA PLANI HER ZAMAN KONTROL ALTINDA TUTUN

Şarjın ve pil sağlığın önemli kısmını görünmeyen arka plan yiyor. Bu nedenle uzman isimler, arka planda uygulama açık bırakmamayı öneriyor. Sıkça kontrol tavsiye eden uzmanlar, telefonu sade kullanmak gerektiğini söylüyor. Uzmanların bir diğer önerisi ise, GPS kullananları ilgilendiriyor.

Konum ve GPS’in sürekli çalışmasından kaynaklı pil sağlığında etkisi bulunuyor. Uzmanlar bu nedenle gerekmedikçe GPS’i kapalı tutmayı öneriyor. Yine ekran parlaklığını azaltmak da uzmanların önerileri arasında. Ayrıca uzmanlar, şarj aletinin orijinal olmasının şart olduğunu söylüyor.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

ChatGPT kullanıcıları için heyecan verici
Sıradaki Haber Ücretsiz ChatGPT kullanıcılarına büyük sürpriz: Artık özel GPT’ler de sizinle!