Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeliler, sahte zeytinyağına aman dikkat! Profesör konuştu, gerçek zeytinyağı için hemen öneriyi verdi! Meğer…

Sahte zeytinyağı, piyasada artmaya başladı. Uyarı, gıda uzmanından geldi. Sağlık için sahte zeytinyağından uzak durmayı öneren uzman, açıklama yaptı. İşte o açıklama…

Sahte zeytinyağı, piyasada artmaya

Artan gıda fiyatları, özellikle zeytinyağında kendisini gösterdi. Yağın artan fiyatları, piyasada sahtecileri çoğalttı. Büyük bir tehlike olan sahte zeytinyağı artış göstermeye başladı. Piyasada artan sahte zeytinyağından sonra uzmanlardan açıklama geldi. Son olarak Ankara Üniversitesi’nden bir profesör konuştu.

Ankara Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Prof. Dr. Aziz Tekin açıkladı. Sahte zeytinyağına karşı uyaran Tekin, önerilerde bulundu. Zeytinyağının mutlaka piyasadaki tescilli markalardan alınması önerisi, uzman isimden geldi. Sahte ve gerçek zeytinyağının nasıl ayırt edileceğini de uzman açıkladı.

Uzman, sahte ve gerçek zeytinyağını ayırt edebilmek için önlemleri sıraladı. Peki sahte ve gerçek zeytinyağı farkları nelerdir? Sahte ve gerçek zeytinyağı nasıl ayırt edilir? İşte sahte ve gerçek zeytinyağı arasındaki farklar…

ETİKETSİZ ZEYTİNYAĞINI SATIN ALMAYIN

Açıklama yapan uzman, fiyatların artışı ile sahteciliğin arttığını söyledi. Zeytinyağındaki sahteciliği vatandaşın çözemeyeceğini söyleyen Tekin, önemli uyarılarda bulundu. Ayırt edilemeyeceği için bilinen yerden zeytinyağı alınmasını uzman isim istedi. Güvenilen markaların tercihi de uzmanın önerilerinden biri oldu.

Etiketin kontrolünün önemli olduğunu söyleyen Tekin, etiketli ürün alınmalı dedi. Ambalajın ürün denetimi demek olduğunu hatırlatan uzman, denetimli ürünleri önerdi. Uzmana göre, sahtecilerden korunmanın temeli denetimli ürünlerden geçiyor.

SIZMA ZEYTİNYAĞLARINI TERCİH EDİN

Evde bardağa dökünce ‘şöyle olur’ testlerini önemsemeyen Tekin, sahteciliğe değindi. Sahte zeytinyağının evde anlaşılamayacağını savunan uzman, laboratuvarda ayırt edilebilir dedi. ‘Vatandaşın gözlemleriyle anlaması mümkün değil’ diyen Tekin, öneriyi verdi. Etiketin önemli olduğunu hatırlatan uzman, merdiven altından korunun dedi.

Sızma zeytinyağını öneren Tekin, sızmada sahteciliğin daha az olduğunu söyledi. Alırken etiketi okumayı tavsiye eden uzman, detaylı inceleme önerdi. Bu nedenle tüketicilerin etiketi okuyarak alışveriş yapması gerekiyor. Ayrıca bilindik ve güvenilir markalar, sahteciliğin önüne geçme konusunda etkili.

Ayrıca, Tekin’in açıklamalarına göre, sızma zeytinyağı sağlık açısından daha risksiz. Merdiven altı üretimden uzak durmak da sağlık için önemli.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ekonomi gündeminde emeklilik sistemiyle alakalı
Sıradaki Haber Emekliler dikkat! Sistem değişiyor, prim kesilebilir…