Kocaelili hanımlar, makarnayı su ile haşlıyorsanız; bu çok yanlış! İtalyan şef uyardı, püf noktayı verdi!
Anavatanı İtalya olan makarna, Türk mutfağında önemli bir yer kaplıyor. Son derece lezzetli olan makarna, doyurucu olmasıyla da tercih ediliyor. Birçok çeşidi bulunan makarnayı İtalyanlar bizden farklı yapıyor. Benzer şekilde ön pişirme olsa da İtalyanların tarifinde süt kullanılıyor.
İtalyanların uzman olduğu makarna konusunda birçok seçenek bulunuyor. Son zamanlarda soslu makarnalar epey seviliyor. Ancak orijinal yani sade makarna, her yemeğin yanına uyuyor. Bu nedenle sade makarna daha sık yapılıyor. İtalyan Şef Michele, sade makarnayı suyla pişirmeyi önermiyor.
Hamur işinde ünlü olan İtalyan Şef Michele’den öneri geldi. Makarna pişirenlere seslenen ünlü şef, su tavsiye etmedi. Bunun yerine süt öneren Michele, orijinal makarna tarifi verdi. İtalyan Şef Michele’den püf noktalar da geldi. Peki orijinal makarna tarifi nasıl yapılır? İşte orijinal makarna tarifi ve malzemeleri…
ORİJİNAL MAKARNA TARİFİ MALZEMELERİ
İtalyanların orijinal tarifinde makarna haşlarken süt de kullanılıyor. Makarnayı lezzetlerinden bu tarif, damakta hoş bir tat bırakıyor. İşte orijinal makarna tarifi için gerekli olan tüm malzemeler:
Pişirme için;
- 1 paket makarna
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 3 çorba kaşığı tereyağı
- 3 su bardağı süt
- Tuz ve karabiber
Ön pişirme için;
- 2 bardak su
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- Tuz
ORİJİNAL MAKARNA TARİFİ YAPILIŞI
İtalyanlara göre orijinal makarna, bizimkinden biraz farklı yapılıyor. Son derece kolay olan orijinal makarna, birkaç adımdan oluşuyor. Bunun için şu adımları takip etmeniz gerekiyor:
- Bir tencere içerisine ön pişirme malzemelerini koyun.
- Suyu zeytinyağı ve tuzla kaynatın.
- Su kaynayınca makarnayı koyun.
- Sadece 7 dakika sonra makarnayı süzün.
- Ardından bir tencere içerisine süt, tereyağı ve kaşarı ekleyin.
- Tereyağı eridikten sonra makarnayı ekleyin.
- Makarna sütü çekene kadar pişirin.
- Hazır olan makarnayı sıcak bir şekilde servis edin.