Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaelili hayvanseverler Büyükşehir’e tepki gösterdi: Aracı şart mı?

KBB’nin sokak hayvanları rehabilitasyon merkezinden randevu almak isteyen bir vatandaş, hayvan derneklerine yönlendirme yapılmasına tepki gösterdi.

KBB’nin sokak hayvanları rehabilitasyon

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi sokakta yaşayan patili dostlar için Kandıra Yolu üzerinde bulunan Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi’ni Ekim 2021 tarihinde ‘Sokak Hayvanları Eylem Planı’ kapsamında Patilik Mutlu Sokak Hayvanları Kasabası’na dönüştürmüştü. Sokak hayvanlarına verilen hizmetin de genişletildiği Patilik Sokak Hayvanları Kasabasında sokak hayvanlarının bakım, tedavi ve barınma ihtiyaçları karşılanıyor ve hayvanlar kısırlaştırılıyor.

DİKKAT ÇEKEN ŞİKAYET

Randevu sistemi ile hizmet veren Patilik’ten randevu almak isteyen bir sosyal medya kullanıcısının şikayeti oldukça dikkat çekti. Patilik’ten randevu almak için neden hayvan derneği aracılığına ihtiyaç duyulduğunu sorgulayan vatandaş, bu sistem ile büyükşehir belediyesinin işleri daha da zorlaştırdığını ifade etti.

“NEDEN DERNEK BAŞKANINDAN RANDEVU ALMAK GEREKİYOR”

Konu ile ilgili Büyükşehir Belediyesi ve Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’a şikayette bulunan vatandaş, “Bakın Kocaeli Büyükşehir Belediyesi rehabilitasyon merkezi Patilik Kocaeli’de neden bir köpek kısırlaştırmak ya da küpe taktırmak için KOHAYDER denen derneğin (ki bana göre dernek demek bile derneklere haksızlık) başkanından randevu almak gerekiyor?

“NEDEN ZORLAŞTIRIYORSUNUZ?”

Dün şube müdürü Esra hanımla yapılam görüşmelerde ‘Böyle bir şey yok tek dernek değil dernekler aracılığıyla randevu sistemi’ derken neden daha bugün Patilik Kocaeli‘de İlksen Hanımdan Randevu Alacaksınız diye tutturuluyor. İlksen hanım kim pardon? Patilik Kocaeli Kanunda gönüllüler randevu alabilirken neden dernek (hadi bi nebze anlaşılabilir) ve özellikle KOHAYDER ve başkanı İlksen diretmesi? Siz neden işleri bu denli zorlaştırıyorsunuz?” dedi.