Kocaelili kadınlar Narin için yürüdü!

Türkiye gündemini derinden etkileyen Narin Güran cinayeti için Kocaelili kadınlar bugün Narin için yürüdü.

Kocaelili kadınlar Narin için yürüdü!

Diyarbakır'da 21 Ağustos'ta kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'dan 19 gün sonra kahreden haber geldi. Küçük kızın cansız bedeni, dün köyün yakınında bir dere yatağında çuval içinde bulundu. Merkez Bağlar ilçesi kırsalı Tavşantepe Mahallesi’nde kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran’ın cansız bedeni 19 gün sonra Eğertutmaz Deresi’nde bulunmuştu.

KOCAELİ NARİN İÇİN YÜRÜDÜ

Kamuoyunda büyük tepkilere neden olan cinayetin failleri soruşturulurken Kocaeli Kadınlar Platformu, Narin için bu akşam İzmit’te Belediye İş Hanı önünde saat 19.00’da toplanarak Narin için yürüdüler.

Sabri Yalım Parkı önünde yapılan basın açıklamasıyla devam etti. Yapılan açıklamada şunlar kaydedildi;

BU DÜZEN ÇOCUKLARI KATLEDİYOR

"Basına ve Kamuoyuna;

Bu ülkede kötülüğe cesaret, bir çocuğu öldürüp çuvala koyacak düzeye ulaştı.

Devlet, ‘Aile kutsaldır.’ dedikçe kadınlar ölüyor, devlet ‘Aileyi’ korudukça çocuklar ölüyor!

21 Ağustos Çarşamba günü Diyarbakır’ın Tavşantepe Köyünde ‘Kuran kursuna gidiyorum.’ diyerek evden çıkan ve bir daha geri dönmeyen 8 yaşındaki Narin Güran’ın, cansız bedeni 19 gün sonra bir çuval içinde, köyün 3 km yakınındaki derenin kenarında üzeri taşlarla örtülmüş bir şekilde bulundu!

Ne yazık ki bu ülkede çocukların, kadınların, işçilerin katledilmeği tek bir gün bile yok! Bu düzen çocukları kaybediyor, bu düzen çocukları katlediyor!

Narin’i ararken aslında nasıl da çürümüş bir sistemle karşı karşıya olduğumuzu da gördük. Narin’in Kuran kursu ile de bağlantısı olduğu iddia edilen amcası, aynı zamanda Tavşantepe Mahallesi’nin muhtarı olan Salim Güran, kasten öldürme ve kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma suçlarından tutuklandı. Dün ise Narin’in cesedinin bulunmasının ardından anne, babası ve kardeşleri dahil olmak üzere 21 kişi daha göz altına alındı.

Ayrıca günlerdir ailenin ilişkilerinin olduğu öne sürülen HÜDA PAR yetkililerinin, aileye destek olmak için Adli Tıp Kurumunun önüne gelerek basın açıklaması yapması ne ifade ediyor!

BU ÜLKE ÇOCUKLAR İÇİN GÜVENLİ DEĞİL

Bu olayda da görüyoruz ki aileyi veya birkaç kişiyi yargılayarak, sorumluluktan kurtulamayacağınız kadar kirli ağlarınız var. Kutsal ailelerin kirli ilişkiler ağında, tarikatların gölgesinde, Narin’in kaybı ile ilgili çelişkili ifadelerden, bilgi kirliliğinden bahsediliyordu. Siyasi partilerin ve derneklerin köye gitmesinin ardından, hızla yayın yasağı getirildi. Yayın yasağı ile neyin üstünü örtüyorsunuz?

Narin ile ilgili aramaların titizlikle yapıldığı sıklıkla ifade edilmiş olsa da! Bizler unutmadık;

Onca şüphe varken aydınlatılmamış olan Rabia Naz’ı, Leyla Aydemir’i, Irmak Ecrin Gülnaz’ın ölümlerini. Gülistan Doku’nun dört buçuk yıldır bulunamamasını. Şüphelinin nüfuzlu kişilerle bağı var diyerek üzerine gidilmeyişini hatırlıyoruz ve asla unutmuyoruz.

Şimdi de Narin için soruyoruz, Narin’in katili kim? Narin kaybolduktan 10 gün sonra yayın yasağı neden getirildi? Kimi Kimleri korumak için getirildi?

Yayın yasağı yetmiyormuş gibi, devlet Narin’in kaybı ile ilgili kamuoyuna tek bir açıklama bile yapmadı. Milyonlar Narin’den haber beklerken neden sustunuz? İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya soruyoruz: İstihbaratınızla bu kadar övünürken, nasıl oluyor da 120 haneli bir köyde, dört tarafı, girişi çıkışı mobese ile izlenen, birçok yerinde jandarma kontrol noktası olan küçücük köyde 8 yaşındaki bir kız çocuğunu 19 gün boyunca neden bulamadınız. Bu ihmalin sorumlusu kim veya kimler?

Bu ülkeyi kayıp çocuklar ülkesine çevirdiniz… Bu ülke artık çocuklar için güvenli değil!

TÜİK VERİ AÇIKLAMAYI BIRAKTI, NEDEN?

TÜİK’in verilerine göre 2008 ve 2016 yılları arasında tam 104.531 çocuk kayboldu ve TÜİK 2016 yılından beri, tam 8 yıldır kayıp çocuklara dair veri açıklamayı bıraktı. Neden? Devlet öncelikle üzerine düşen veri ve raporlama sorumluluğunu yerine getirecek.

Kaç çocuk bulundu, kaçı hala kayıp bilmiyoruz. İçişleri Bakanlığı 2019 verilerine göre Türkiye’de yılda ortalama 10 bin çocuk kayboluyor. Bu da günde yaklaşık 32 çocuğun kaybolduğu anlamına geliyor. Ve bu veriler gizleniyor.

6 Şubat depreminin ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı refakatsiz 1912 çocuğun, 1841'inin ailelerine teslim edildiğini açıklasa da Deprem Bölgesinden çocuklarını arayan aileleri hala biliyor ve görüyoruz. Devlet Deprem Bölgesinde 6 şubattan bu yana kaç çocuğun kayıp olduğuna, refakatsiz çocukların nerede olduğuna dair şeffaf bir açıklama yapmaktan kaçınıyor ? Neden ?

Şimdi soruyoruz Çocuklar, kadınlar en yakınları tarafından öldürülürken,

Narin'in cansız, savunmasız, suçsuz bedeni bulundu. Bu ölüm hepimizin omuzlarında büyük bir sorumluluk bırakıyor. Bu vahşeti durdurmak için daha ne kadar çocuğun hayatını kaybetmesi gerekiyor? Daha ne kadar kadının öldürülmesi gerekiyor? Siyaset ve tarikat bağlantıları sayesinde, katillerin cezasızlıkla ödüllendirilmesi yerine, bu yaşananların tekrar yaşanmasını engellemek için en ağır, en caydırıcı cezaların verilmesi gerekiyor.

Narin’in ölümüne dair her süreci takip edeceğiz, gizlenen saklanan bir şey kalmamasını sağlayacağız.

Katilleri koruyanları tanıyoruz, koltuklarını sıkı sıkı tutan ellerindeki kanı görüyoruz!

Acımız ve Öfkemiz büyük!

Narin için Adalet ! Tüm çocuklar için Adalet!

Kocaeli Kadın Platformu"

Kocaelili kadınlar Narin için yürüdü! - Resim : 1

Kaynak: HABER MERKEZİ