Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli’nin 3 aylık asayiş raporunu Vali Yavuz açıkladı

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin kentte 2024’ün ilk 3 ayında yürüttüğü faaliyetlere ilişkin açıklamalarda bulundu. Yavuz, il genelinde 14 suç örgütünün çökertildiğini açıkladı. 

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından 2024’ün ilk 3 ayı içerisinde 38 operasyon yapıldığını ve yapılan operasyonlarda 97 kişinin yakalandığını açıkladı. Yavuz açıklamasında 16 kişinin tutuklandığı bilgisine yer verirken, 20 kişinin de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığını ifade etti. Yavuz ayrıca 14 suç örügütünün de çökertildiğini ifade etti.

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz yaptığı açıklamada, “46 operasyon gerçekleştirilmiş, 59 organizatör yakalanmış ve 29 organizatör ise tutuklanmıştır. Bu dönemde 818 düzensiz göçmen yakalanmış ve ilimizde bulunan geri gönderme merkezinden 1245 kişi sınır dışı edilmiştir” sözlerine yer verdi.

UYUŞTURUCU OPERASYONLARI

Uyuşturucuya yönelik olarak gerçekleşen operasyonlarda ise 909 operasyonun yapıldığı bilgisine yer verdi. Vali yavuz uyuşturucu operasyonlarında 2 bin 349 şüpheliden 194 kişinin tutuklandığını, 74 kişinin ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığını belirtirken; “Operasyonlarda 42 kilogram eroin, 7 kilogram skunk, 18 kilogram bonzai, 45 captagon, 26 kilogram metamfetamin, 6 kilogram esrar, bin sentetik ecza, 3 bin 511 extacy hap ve bin 91 kenevir bitkisi ele geçirilmiştir” diye konuştu.

7 ORGANİZE SUÇ ÖRÜGÜTÜ ÇÖKERTİLDİ

Organize suç örgütlerine dair yapılan operasyonlarda ise; “Bu konuyla ilgili de yoğun mücadelemiz devam ediyor. Yine 3 aylık dönem içerisinde 23 operasyon gerçekleştirilmiş, 117 kişi gözaltına alınmış, 24’ü tutuklanmış ve 48’i adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır. 7 mafya tipi organize suç çetesi çökertilmiştir. 43 tabanca, 5 bin 61 fişek, 53 şarjör ve 17 kesici alet ele geçirilmiştir. Özellikle mali kayıplara sebep olan kaçakçılıkça da etkin mücadelemiz devam ediyor” dedi.

“153 KİŞİ YAKALANDI”

3 aylık dönemde organize suç örgütlerine yönelik 97 operasyonun yapıldığını ve 153 kişinin gözaltına alındığını ifade eden Vali Yavuz, operasyonlarda 7 kişinin tutuklandığını ve 12 kişinin de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığını ifade etti.  Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, “Yerel, bölgesel ve ulusal olmak üzere 5 kaçakçılık suç örgütü çökertilmiştir. 20 tabanca, 209 fişek, 5 bin 249 kilogram tütün, 3 bin litre akaryakıt, 17 bin 820 şişe alkollü içki, 315 eski eser ve sikke, 6 bin 696 paket kaçak sigara ve 7 milyon 643 bin 820 makaron ele geçirilmiştir. Mali suçlarla ilgili emniyet ve jandarma birimlerimizce yürütülen 9 operasyonda 22 kişi gözaltına alınmış, 3’ü adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış, 2 mafya tipi mali suç çetesi çökertilmiştir” ifadelerini kullandı.

“SUÇU AYDINLATMA ORANIMIZ YÜKSELİYOR”

Suçları aydınlatma oranın yükselmeye devam ettiğini ifade eden Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, “Asayiş olaylarına ilişkin de ilimizde ekiplerimiz planlı, şok uygulamalarla çalışmaya devam ediyor. Özellikle suçların aydınlatma oranını yükseltmelere devam ediyoruz. Suçların büyük çoğunluğunda bu oranımız yüzde 95 ve üzeri. Sadece mallara karşı işlenen suçlarda şuanda yüzde 67 orana sahibiz. Bunu da kısa süre içinde yüksek hale getirmek için arkadaşlarımız yoğun bir çalışma yürütüyor. Bu süreçte 4 bin 359 kişi yakalanmıştır. Bunlardan bin 134’ü yakalanma emrine göre, 2 bin 396’sı da ifade almaya yönelik olarak işlemleri gerçekleştirilmiştir” açıklamasında bulundu.

TRAFİK KAZALARINA KARŞIN UYARDI

Kocaeli’de 3 aylık dönem içerisinde ölümlü ve yaralanmalı kaza sayısının bin 382 olduğunu ifade eden Yavuz bin 373 kişinin yaralandığını ve 26 kişinin de hayatını kaybettiğini söyledi. Kocaeli Valisi Seddar Yavuz; ” Özellikle tüm vatandaşlarımızı bir kez daha uyarıyorum. Trafik kurallarına lütfen uyalım, uymayanları da uyaralım.  Bu sorunu mutlaka çözmeliyiz. Aldığımız tüm tedbirlere rağmen yaya ölümlerini istediğimiz seviyeye çekmek de sorun yaşıyoruz. Bunun sadece güvenlik birimlerinin ve bizlerin alacağı tedbirlerle engellenmesi mümkün değil. Çünkü hepinizin bildiği gibi bu konuyla ilgili son derece etkin çalışmalar yaptık, kampanyalar yürüttük ancak özellikle otoyollarda dahi karşıdan karşıya geçmeye çalışan vatandaşlarımız var. Otoyolları yaya geçmesin diye özellikle bariyerliyoruz. Maalesef yaya ölümlerinin bir kısmı TEM üzerinde gerçekleşiyor. Bu konuyu bir kez daha toplumumuzun gündemine getirelim. Biz daha çok tedbir alacağız ama son tahlilde trafiğe çıkan vatandaşlarımız kurallara uyacaklar ki, biz de bu oranları daha aza indirebilelim” ifadelerini kullandı.