Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli’nin Dadaş Valisini Türkiye o olayla hatırlıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayınlanan kararname ile Çanakkale Valisi İlhami Aktaş Kocaeli’ye atandı. Peki İlhami Aktaş kimdir, kamuoyunda hangi olaylarla gündeme geldi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın

Kocaeli’de 4 yılı aşkın süredir görev yapan Seddar Yavuz, dün gece Resmi Gazete’de yayınlanan kararname ile Malatya’ya atandı. Kocaeli Valiliğine ise Çanakkale Valisi İlhami Aktaş geliyor. Aktaş, 15 gün içerisinde Seddar Yavuz’un yerine gelerek görevine resmen başlayacak.

ASLEN ERZURUMLU

2016-2020 yılları arasında Nevşehir Valiliği görevini yapan İlhami Aktaş, 10 Haziran 2020 tarihinden beri Çanakkale’de valilik görevini sürdürüyordu. Aslen Erzurumlu olan 54 yaşındaki Aktaş Erzurumlu nüfusunun yoğun olduğu Kocaeli’de merakla bekleniyor.

SOSYAL MEDYA KULLANMIYOR

Peki İlhami Aktaş kimdir? Kamuoyunda nasıl bir vali olarak tanınıyor. Valiliği sürecinde hakkında ne gibi haberler yapıldı? Sosyal medya hesabı kullanmayan Vali Aktaş’ın ulusalda en popüler olduğu olay 2019 yılında yaşanmış.

2019 YILINDA NEVŞEHİR’DE…

2019 yılında Nevşehir Valiliği, CHP İl Başkanlığı’nın 29 Ekim tarihinde yapmak istediği ‘Atatürk’e Saygı ve Cumhuriyet Yürüyüşü’ne ‘kamu düzenini bozar’ diyerek izin verilmemişti. Ulusal gazetelerde gündem olan olay sonrası Vali Aktaş’a ‘Cumhuriyet düşmanı’ ifadeleri kullanılmıştı.

YASAK HABERİ YOKKEN VERİLMİŞ

Kamuoyunda infiale neden olan yasak sonrası o dönem Nevşehir Valisi olan İlhami Aktaş, yasağın verildiği tarihte Japonya’da olduğunu ifade ederek, haberinin olmadığını açıklayarak yürüyüşe izin vermişti. Aktaş karar ile ilgili gerekli soruşturmanın yapılacağını da ifade etmiş.

“VALİ BEY EMNİYETİ ARADI”

CHP Nevşehir milletvekili Faruk Sarıaslan’ın aktardığına göre; Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, vekil Sarıaslan’ı telefonla arayıp Valiliğe davet etmiş. O dönem  Sözcü’ye konuşan CHP’li Faruk Sarıaslan “Vali bey bugün 12:30’da beni aradı. ‘Sizinle özel bir şey görüşmek istiyorum il başkanınız da gelebilir mi?’ dedi. Sayın il başkanımız ile birlikte makamına gittik. Bize ‘Ben Japonya’daydım. Bu yasaktan haberim yoktu. Yanlış yapılmış. Bunu telafi etmek isterim’ dedi. Biz de telafisi için ‘Zaten biz yürüyeceğiz. O zaman izin verin izinli bir yürüyüş olsun’ dedik. Vali bey de emniyeti aradı gerekli talimatı verdi. Tedbirler alındı ve yürüyüşümüzü halkımız da katılımıyla coşkuyla yaptık” diye konuşmuş.

İLHAMİ AKTAŞ KİMDİR?

1970 yılında Erzurum ili Oltu İlçesinde doğdu. İlkokul, İmam Hatip Ortaokulu ve Oltu Lisesinden sonra 1987 yılında girdiği İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinden 1991 yılında mezun oldu. 1994 yılında Erzurum Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği hizmetine başladı. Dil eğitimi için 8 ay İngiltere’de kaldı. Daha sonra çeşitli ilçelerde kaymakam vekilliği görevini yürüttü. 1997-1999 yıllarında Kastamonu-Devrekani, 1999-2001 yıllarında Bayburt-Demirözü, 2001-2006 yıllarında Erzincan-Tercan, 2006-2008 yıllarında da Antalya-Finike Kaymakamlığı yaptı.

Kocaeli’nin yeni valisi İlhami Aktaş Nokta Gazetesi’ne konuştu: Mutluyum!