Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli’nin toplu ulaşımında devrim niteliğinde kararlar!

KBB Meclisinde alınan karar ile ilçeler arasında yolcu almama krizi sona ermiş oldu. 60 yaş üstü yolcularda ise sınırsız olan ücretsiz kullanım hakkı günde 4 sefere olarak sınırlandırıldı

KBB Meclisinde alınan karar

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 2024 yılı ilk meclis toplantısı bugün Kocaeli Kongre Merkezinde yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın Başkanlığında yapılan meclis toplantısında 129 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.

3’LÜ HAVUZ SİSTEMİ

Büyükşehir Belediyesi özel halk otobüslerini bir çatı altında toplayarak ulaşımı tek elden yönetmek amacı ile oluşturduğu üç havuz meclisten geçtikten sonra havuzlara girecek kooperatifler genel kurullarını yaparak havuza dahil olacak. Büyükşehir Ulaşım Daire Başkanlığı ulaşımda büyük sıkıntıları ortadan kaldıracak olan havuz sisteminde üç yeni havuz kurdu. Karamürsel, Değirmendere, Gölcük, Başiskele havuzu; Gebze, Darıca, Çayırova havuzu; Körfez, Derince, İzmit ve Kartepe havuzu. Oluşturulan bu havuzlarla her bölgenin havuzunda o bölgenin toplu taşıma araçlarının parası toplanacak ve para bu havuz üzerinden esnaflara dağıtılacak.

İLÇELER ARASI ALMAMA KRİZİ ÇÖZÜLÜYOR

Oluşturulan havuz sistemi ile özellikle ilçeler arasında büyük sıkıntıya neden olan yolcu indirme ve bindirme sorunu da ortadan kalkacak. Havuz sisteminde olan araçlar istedikleri durakta yolcu alıp bindirebilecek. Çünkü aynı havuza giden ücretleri ve biniş hakları tüm esnafa eşit dağıtılacak. Bu nedenle Karamürsel’den gelen bir araç Değirmendere, Gölcük ve Başiskele’den de yolcu alıp indirebilecek. Aynı hak diğer havuzlar içinde geçerli olacak.

60 YAŞ 4 KEZ BİNECEK

Havuzlara giren araçlara ücretsiz binenler için günde 4 binişe kadar tam bilet ücreti ödenecek. 4 binişten sonraki binişler ise ücretli olacak. İndirimli binişlerde ise öğrenciler günde kaç defa binerse binsin Büyükşehir onların binişlerini tam bilete tamamlayarak esnafa verecek. Ancak öğretmen ve 60 yaş üstü indirimli binişlerde ise günde 4 kez sınırı olacak. Günde 4 kez binen indirimlinin ücreti tam bilete tamamlanarak esnafa ödenecek, 4 binişten sonrası yine indirimli olacak. Madde oy birliği ile meclisten geçti.