Kocaelispor, Arap takımı Al Bukriyah ile berabere kaldı! “1-1”

Kocaelispor sezon öncesi son hazırlık maçını Suudi Arabistan 1. Lig takımlarından Al Bukiryah ile oynadı. Körfez Brunga Tesisleri’ndeki maç karşılıklı atılan gollerle 1-1 sona erdi. Kocaelispor’un golü genç yıldızı Furkan Gedik’ten geldi.

Kocaelispor, Arap takımı Al Bukriyah ile berabere kaldı! “1-1”

11’LER

Kocaelispor maça kalede Gökhan, sağ bekte Ahmet Oğuz, sol bekte Muharrem Cinan, savunma ortasında Appindangoye ve Tarkan, önlerinde Vukovic ve Pedrinho, sağda Mendes, solda Beridze, forvete yakın bölgede Yusuf Cihat ileride ise Ahmet Sağat 11’i ile maça başladı. Al Bukriyah ise Badr

Younes Elkhedhir, Abdelkarim Almotiri, Moundhir Alnakhli, Rakan Alharbi, Khaled, Bander, Abdulkarim Alkahtani, Oussama, Abdelaziz Alcherayit ve Meshary şeklinde sahadaki yerini aldı.

HIZLI BAŞLADIK

Kocaelispor maça hızlı başladı ve ilk 5 dakikada 2 net gol kaçırdı. 2. dakikada Mendes sol çaprazdan kaleye şut çekti kaleci topu kornere gönderdi. 5. dakikada Beridze’nin pasında Yusuf Cihat topu boş kaleye gönderdi, savunma topu çizgi üzerinden uzaklaştırdı. 17’de konuk ekip gole çok yaklaştı. Mendes topu kaybetti, soldan gelişen atakta Oussama topu çevirdi boşta kalan top kaleye süzüldü, Gökhan topu son anda çıkardı. 20’de Kocaelispor’da Ahmet kendisine gelen topu kaleye gönderdi, savunma araya girdi.

İLK YARIDA GOL YOK

45’te Kocaelispor’da Ahmet Oğuz taç kullandı, yerden seken top Mendes’e geldi, Mendes’in kafa vuruşunda top sağdan az farkla dışarıya çıktı. 45+2’de Suudi Arabistan ekibinde Abdelaziz tehlikeli olmak istedi, pozisyondan gol çıkmadı ve ilk yarı 0-0 sona erdi. İkinci yarının başında 2 oyuncu değişikliği gerçekleşti. Mesut Can ve Yusuf Cihat, Gökhan ve Harun değişti. 58’de sağdan yapılan ortada uzak noktaya kadar giden topa Vukovic vurdu, top üstten dışarıya çıktı. 60’ta kazanılan serbest vuruşta Muharrem Cinan kaleye topu gönderdi, kaleci Badr topu kornere tokatladı.

LUVANNOR’U KAÇIRDIK

66’da Burkiyah öne geçti. Soldan yapılan ortada gerilerden gelen Luvannor topun gelişine sağ ayağının içi ile vurdu ve topu Harun’un solundan topu ağlara gitti. Yeni transferlerden Markao 70’te oyuna girdi ve 1 dakika sonra Markao’nun şutunda top savunmadan döndü. Bu dakika Furkan Gedik, Onur Öztonga, Burak Öksüz, Yunus Emre Gedik, Barış Alıcı, Mehmet Yılmaz, Furkan Özyapı ve Markao oyuna dahil oldu. Muharrem Cinan, Tarkan Serbest, Appindangoye, Vukovic, Ahmet Oğuz, Pedrinho, ve Mendes oyundan çıktı.

MARKAO FARK YARATTI, GENÇ FURKAN GEDİK ATTI

Bitime 5 dakika kala Markao’nun pasında Furkan Gedik soldan ceza sahasına sokuldu. Bu futbolcunun plase vuruşunda top filelerle buluştu. “1-1” Kalan süre içinde Markao ve Furkan Özyapı ile etkili olmak isteyen yeşil siyahlılar öne geçecek golü bulamadı ve sezon öncesi sona hazırlık maçı 1-1 sona erdi. Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam maçın ardından takıma 2 gün izin verdi. 10 Ağustos Cumartesi günü Gençlerbirliği ile sezonun ilk maçına çıkacak. Kocaeli Stadı’ndaki maç saat 21.45’te başlayacak.

Kaynak: Ali Köksal