Kocaelispor ikinci yarıda maçı verdi! “1-2”

Kocaelispor sezonun 5. maçında Manisa Futbol Kulübü ile karşı karşıya geldi. Mücadelede öne geçen yeşil siyahlılar ikinci yarıda yediği gollerle maçı 2-1 kaybetti ve hayal kırıklığı yarattı. Maçta Kocaelispor adına Appindangoye ve Oğulcan Çağlayan, Manisa’da da Cissokho kırmızı kart gördü. Kocaelispor haftaya Çorum deplasmanına çıkacak.

Kocaelispor ikinci yarıda maçı verdi! “1-2”

18 DAKİKADA 1’ER KIRMIZI KART

Kocaeli Stadı’ndaki maç şok kartla başladı ve Kocaelispor sahada 10 kişi kaldı. Hızlı gelişen Manisa atağında Appindangoye, Efe’yi düşürdü. Hakem Burak Pakkan gollük pozisyonda rakibini düşürdüğü gerekçesi ile Appindangoye’ye direkt kırmızı kartını çıkardı. 18: Manisa da sahada 10 kişi kaldı. Orta saha mücadelesinde Cissokho, Pedrinho’nun kafasına tekme atınca direkt kırmızı kart gördü.

BU NASIL POZİSYON!

28 ile 31 arasında inanılmaz anlar yaşandı. 28’de Manisa’da Osuji bir anda Harun’u karşısında gördü, iki Kocaelisporlu arasından son vuruşu yapamadı. 1 dakika sonra Mendes’in pasında Yunus Emre Gedik son çizgiden topu çevirdi. Genç stoper Bartu topu kontrol etti, araya giren Oğulcan, Bartu’nun müdahalesi ile yerde kaldı. Hakem Burak Pakkan pozisyonu devam ettirdi. Mendes topu aldı ve çaprazdan topu kaleye gönderdi. Alperen’in bacaklarının ardından geçen top direkten döndü. Ardından VAR hakemi çağırdı. VAR’da pozisyonu inceleyen Pakkan penaltı kararı verdi. Penaltıyı kullanan Mendes topu üstten dışarıya gönderdi.

İLK YARININ SONUNDA ATTIK

41’de Kocaelispor inanılmaz bir gol kaçırdı. Oğulcan’ın şık pasında Mendes kaleci Alperen ile karşı karşıya kaldı. Bu futbolcunun vuruşunda Alperen topu ayakları ile çıkardı. 44’te Manisa çok net bir gol kaçırdı. Ahmet Oğuz topu kaptırdı ve Osuji sol çaprazdan topu kaleye gönderdi, Efe Taylan bu topa uzanamadı. 45+5’te Kocaelispor’un aradığı golü geldi. Oğulcan’ın pasında Markao, Mendes’e şık bir pas verdi. Mendes’in çevirdiği top Alperen’den döndü, boşta kalan topu Pedrinho ağlara gönderdi.

OĞULCAN GOLE YAKLAŞTI

Kocaelispor, ikinci yarıda beklentilerin çok altındaydı. 47’de Pedrinho korneri kullandı. Mendes, kontra atağa çıkmak isteyen Fofana’yı durdurdu ve son çizgiden topu çevirdi. Markao topu önünde buldu ve topu vuruşunu denedi, Alperen topun hakimi oldu. 51’de Markao’nun pasında Oğulcan topla buluştu. Bu futbolcunun şutunda Alperen soluna uzanarak topu kurtardı.

KAÇIRDIK, YEDİK

57’de Manisa beraberliği buldu. Kocaelispor, Pedrinho ile net gol kaçırdı, dönen topu Diallo aldı ve yaklaşık 70 metre sürdü. Pasında Ramirez sol ayağı ile kaleye şut çekti. Harun soluna uzansa da direğe çarpan top ağlarla buluştu. 73: Manisa öne geçti. Oktay’ın pasında Kaan topu kaleye gönderdi, top Mehmet’in eline çarptı ve Manisa penaltı kazandı. Topun başına geçen Oğuz sol köşeden topu ağlara gönderdi.

YİNE 9 KİŞİ BİTİRDİK

Uzatmaların ikinci dakikasında Awuku’ya yaptığı faulün ardından Oğulcan direkt kırmızı kart gördü. Yeşil siyahlılar bu maçta da 9 kişi kaldı. Kalan sürede Ahmet Sağat ile gole yaklaşan Kocaelispor başka gol bulamadı ve Kocaelispor özellikle ikinci yarıdaki kötü oyununun da etkisi ile maçı 2-1 kaybetti. Kocaelispor haftaya Çorum deplasmanına gidecek.

Kaynak: Ali Köksal