Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli’ye elektrikli scooter fabrikası geliyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının Nisan ayı yatırım teşvik listeleri açıklandı. Açıklanan listede Kocaeli’ye yatırım yapacak birçok firmaya yer verildi. O firmalardan biri Kocaeli’ye elektrikli scooter fabrikası kuracak

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının Nisan ayı yatırım teşvik belgesi listeleri açıklandı. Türkiye’de yine yüzlerce şirket, yapacakları yatırım için devlet teşviği alacak. Listede Kocaeli’de yatırım yapacak birçok firmaya da yer verildi. Onlardan biri GMF Motor Anonim Şirketi oldu.

GMF MOTOR 

Dilovası ilçesinde faaliyet gösteren GMF Motor, komple yeni yatırım sınıfında Dilovası’na bir elektrikli scooter üretim merkezi kuruyor. GMF Motor yapacağı yeni üretim üssünde yıllık 14.000 adet elektrikli scooter üretmeyi hedefliyor.

35 MİLYONUN ÜZERİNDE

GMF Motor yapacağı yeni yatırım için 30 Milyon 735 bin TL gibi bir harcama yapacak. Bunun yanı sıra 198 bin 230 dolarlık ithal makine ve teçhizat satın alınacak. Böylece toplam yatırım maliyeti en az 35 Milyon TL’nin üzerine çıkacak.

40 KİŞİ İSTİHDAM EDİLECEK

Öte yandan şirket yapacağı bu önemli yatırım hamlesi nedeniyle en az 40 personeli de üretim üssünde çalıştıracak ve ek yeni istihdam açacak. Projeyi hayata geçirmek isteyen GMF Motor, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından yatırım teşvik başvurusu yaptı.

VERİLEN TEŞVİKLER

GMF Motor’un bu talebi bakanlıkça uygun görüldü. Şirkete, “Faiz Desteği, Gümrük Vergisi Muafiyeti, KDV İstisnası, Sigorta Primi İşveren Hissesi 6 Yıl, Vergi İndirimi %70, YKO %30” gibi teşvikler tanındı.