Kocaeli’ye milli maç verin, dünya taraftar görsün!

Erdem Övüç

Erdem Övüç

Tüm Yazıları

Kocaeli Stadı… Dünya’da “Nereye stat yapılmaz” sorusunu direkt cevabıdır!

Ama Kocaelispor taraftarı bu eksikliği unutturuyor ve olayı bambaşka bir seviyeye getiriyor.

Allah’ın bildiğini kuldan saklayamam.

Buraya bu stat ol-ma-dı!

Bolu maçı öncesi çok sevdiğim, sıkı bir Kocaelisporlu kardeşimin cümleleri… “Erdem ağabey… Çok gelmek istiyorum, ama sıkıldım artık. Yolu yol değil, trafiği berbat, Altay maçında elimde bilet var, okutamadım. Tam 2 kilometre öteye aracı bırakabildim. Maça 25. dakika girdim, maç bitti eve geldim saate baktım, saat gece 1… Ben, eşim ve çocuğum işkence çektik. İstemiyorum ağabey, bunları bir daha yaşamak istemiyorum”

Yerden göğe kadar haklı…

Başta dönemin bakanı Fikri Işık olmak üzere buraya stat yapılmasına vesile zihniyeti tek kelime ile KUTLUYORUM! Vizyon buna denir işte… Ne diyeyim helal olsun…

Güzelim İsmetpaşa Stadı’nı da “Millet Bahçesi” boyamasıyla bize satacaklar!

Ama bu şehir akıllandı, neyin ne olduğunun da farkında… Yemeyecek yani!

Eklemeye devam edeyim… Kocaeli Stadı’nda tribünler biraz dolduğunda internet gidiyor, telefon da çekmiyor.

ALLAH (CC) korusun bir sıkıntı olsa ve maçı izleyen bir taraftara ulaşılmaya çalışılsa adamın maç bitene ve stattan çıkana kadar dünyadan haberi olmayacak!

Gazeteciler fotoğraflarını 65-70. dakikaya kadar geçemiyor, stattaki ethernet girişlerinin sadece 2’si çalışıyor, diğerlerinde hiç hareket yok.

Boluspor maçında gişe krizi yaşandı. Bolulu taraftar biletini Kocaelisporluların yer aldığı gişelerden aldı.

Hadi Bolu’yu, Altay’ı, Manisa’yı anladım… Sayıları belli… Aramız da iyi… Yarın Göztepe, Erzurum, düşük bir ihtimal ama Sakarya gibi takımların taraftarı gelecek. Ne yapacağız, adamları Kocaelisporluların içine mi atacağız? O yüzden bu gişe olayına el atılması lazım.

Boluspor maçı ile ilgili şunu diyebilirim.

Son bölümlerde yine kalplerimiz çarptı… Doğru süper bir gol yedik ancak 2-0’dan sonra rakibin canlanmasına izin verdik. Amaral, Candeias, Tanque, Harun’un biraz daha öne çıkan performansları ile Bolu’yu geçtik.

Gelelim yazımın ana fikrine…

Bizim çok vefalı bir taraftarımız var.

Bolu maçında tribünlerde yaklaşık 8 bin taraftar vardı ancak yaratılan atmosfer 30 bin kişilikti.

Bizim taraftarın özelliği şu… İşi biliyorlar, basketbol seyircisi gibi aksiyon anında şekil alabiliyorlar ve hayli gürültü çıkarıyorlar.

Bu konuda ülkenin en baba taraftar gruplarından birisine sahibiz.

Düşünün, maça 8 bin kişi gelmiş ve kimse oturmuyor… Locadakiler dahil olayın içinde…

Bu anlamda ne kadar saygı duysak az.

Yazımın girişindeki o kadar çileli muhabbete rağmen 90 dakika susmayan, yer yer agresif, yer yer rakibin sinirini bozan, bizim bir futbolcu iyi bir şey yaptığı zaman gol olmuş gibi ayağa kalkan Kocaelispor taraftarını sadece ülkenin değil, dünyanın izlemesi lazım.

Eksimiz yok mu, tabii ki var… Birine kuruldular mı direkt infaz edebiliyorlar… Zaman zaman maç içinde ıslık ve yuhalama olayları bizim negatif tarafımızdadır.

Artıları çok fazla olan bu taraftara milli maç yakışır. Bu nedenle verin şu stada milli maçı, sadece Türkiye değil, dünya taraftar görsün. Bakın Kocaeli ve Kocaelispor taraftarı nasıl millilerimizi bağırlarına basacak...

TFF’deki yetkililer de şunu bir okusun… Departmanları çok kötü, iş bilmeyen ve işgüzar insanlarla dolu.

Kırk yılın başında doğru bir karar versinler.

Son Ermenistan milli maçının Eskişehir’e verilmesi büyük bir fiyaskoydu.

Stadın ışık ve zeminini geçtim, moral olarak dipte olan, enerjisi düşük bir şehre milli maç neden verilir!

Eskişehir futbolu dibine kadar yaşıyor, vazgeçmiyorlar, en pahalı biletleri gözlerini kırpmadan alıyor. Bizi de ço severler... Kendilerini çok takdir ederim, ancak onların can damarı Eskişehirspor resmen tarihten silinmek üzere.

İnanın onlar için çok çok üzgünüm…

Kırmızı siyahlılar BAL’da ve çaresiz! İnşallah eski günlerine kavuşurlar.

Biz de bitmek, tükenmek üzereydik, geri döndük.

O yüzden Türkiye’nin en sansasyonel geri dönüşüne sahip olan bir kulübün taraftarı ve gazetecisi olarak attığımız her adım çok çok önemli.

Şunu da kimse unutmasın, bazen transfer her şeydir, ancak zaman zaman da hiçbir şeydir.

Ne yazık ki transfer meraklıları ve sosyal medyadaki kimi saldırgan tipler nedeni ile hata yapılabilir. Çok dikkatli olunmalı…

Bu gün “Transfer” diyerek ağaca çıkıp bağıranlar yarın “Bu kadar gereksiz transfere gerek yoktu, bu adamı neden aldın” diyeceği için yönetim aklının bir tarafına, atacağı adımı 10 kez düşünerek atması gerektiğini bilmek zorunda.

Eskişehir’i bağlayayım…

TFF yetkilileri hem bu dediğim duygusal azalma ve boşluğu hem de zemin, ışık vs. gibi olayları süzmeden maçı buraya aldı. Hakan Çalhanoğlu da maçın ardından “Zemin” dedi. Bana Modric gibi top oynadı ya..!

Kocaeli Stadı’ndan memnun değilim ama bu şehrin insanı, milli maç mevzu bahis olduğunda bakın nasıl bir enerji yüklemesi sonrası hangi mesajı verecekler? Onlar da şaşıracak!

Türkiye’nin tribün anlamındaki ders veren taraftarı Kocaelispor taraftarıdır ve ne zaman ne yapacağını iyi bilir. Dediğim gibi çekeceği her türlü çileyi göğsünde yumuşatır ve hem stada hem de rakip kaleye koşar!

Son olarak…

TFF her milli maçın ardından yalandan “O şehre” teşekkür ediyor ya, “Kocaeli” için “Allah sizden razı olsun” diyecek…

Demedi demeyin!