Kocaeli’yi bekleyen su tehlikesi! “Sinyal başladı”

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Kurulunda konuşan İSU genel Müdürü Ali Sağlık Kocaeli’yi bekleyen tehlikeyi açıkladı.

Kocaeli’yi bekleyen su tehlikesi! “Sinyal başladı”

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Mayıs ayı meclis toplantısı bugün Kocaeli Kongre Merkezinde yapıldı. Toplam 17 gündem maddesinin görüşülerek karara bağlandığı meclis toplantısı İSU Genel Kurulu yapıldı.

FAALİYET RAPORUNU OKUDU

İSU Genel Kurulu İSU Genel Müdürü Ali Sağlık’ın faaliyet raporu sunumu ile başladı. 2019 yılında yüzde 30 olan kayıp kaçak su oranının yüzde 24’e kadar gerilediğini ifade eden Sağlık, 2028 yılında yüzde 20’nin altına inmeyi hedeflediklerini belirtti. İSU bünyesinde 1870 personel olduğunu açıklayan Sağlık 2023 yılı bütçesinin 3 milyar 580 milyon lira olan gelir bütçesinin 3 milyar 936 milyon lira 461 bin lira olarak yüzde 111 oranında gerçekleştiğini ifade etti. 4 milyar 430 milyon lira olan gider bütçesinin ise 4 milyar 157 milyon 606 bin lira ile yüzde 94 oranında gerçekleştiğini açıkladı.

“ZOR BİR DÖNEM OLACAK”

Kış mevsiminde kar yağışının az olduğuna dikkat çeken İSU Genel Müdürü Ali Sağlık, barajların doluluk oranının önceki yıllara oranla daha az olduğunu ifade ederek su kıtlığı ile ilgili uyarılarda bulundu. Sağlık konuşmasında, “ Sinyal başladı. Biz çalışamlara başladık. Kocaeli’yi susuz bırakmayız ama genel kurulda İlçe Belediyeleri, Büyükşehir Belediyesi ve vatandaşlardan bir ricam olacak. Yağış olmazsa zor bir dönem olacak.

“ARITILMIŞ SU KULLANMAYIN”

Park bahçe sulamalarında gri ve dönüşüm suyu kullanabiliriz. Belediyelerin hassasiyet göstermesini diliyorum. Vatandaşlarımız ise bağ bahçe sulamalarında arıtılmış suyu kullanmamalarını istiyoruz. Su tasarrufu konusunda tüm vatandaşlarımızın bir damla olmasını istiyoruz. Kocaeli’de 2 milyon insan yaşıyor. Bu yıl biraz daha duyarlı olunursa memnun oluruz. Suyun olması yetmiyor. Kocaeli’de su musluktan içilir. Her ay 372 noktadan 1000 numune alıp inceliyoruz” dedi.

Kocaeli’yi bekleyen su tehlikesi! “Sinyal başladı” - Resim : 1

Kaynak: Serhat Güneş