KOGACE’de 3’üncü Kaplan dönemi!

Bugün gerçekleştirilen Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Kongresinde mevcut Başkan Cemal Kaplan bir kez daha seçilerek 3’üncü kez başkan oldu.

KOGACE’de 3’üncü Kaplan dönemi!

Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti’nin (KOGACE) Olağan Genel Kurulu, geçtiğimiz hafta yeterli çoğunluğun sağlanamaması nedeniyle gerçekleştirilememişti. Bugün düzenlenen genel kurulda ise çoğunluk aranmadı. Kongre İzmit merkezde bulunan Sivil Toplum Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Kongrede mevcut başkan Cemal Kaplan’ın tek aday olarak yeniden seçime girdi. 498 üyenin oy kullanma hakkının bulunduğu kongrede 15 yönetim kurulu üyesi, 5 denetim kurulu üyesi ile 5 disiplin kurulu üyesi belirlendi.

KOGACE’de 3’üncü Kaplan dönemi! - Resim : 1

YENİDEN BAŞKAN

Kongrenin divan başkanlığını Mustafa Küpçü gerçekleştirirken divan üyelikleri Semrel Aşçı ve Ayşe Aydın Ceyhan gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan kongrede faaliyet raporu ve gelir gider tablosu okundu. Açık oylama usulü yapılan seçim sonrası Cemal Kaplan’ın listesi oy çokluğu ile seçildi.

KOGACE’de 3’üncü Kaplan dönemi! - Resim : 2

“HUKUK YOKSA BİZ DE YOKUZ”

Dilek temenniler bölümünde söz alan Kongrenin divan başkanı Gazeteci Mustafa Küpçü, “Pek çok meslektaşım haksız yere ceza çekiyor. Savaş muhabirleri alçakça vurulabiliyor. Bu işin ilk adımı bilgidir. Bilgi kadar önemli olan ahlaktır. Basın mensuplarının yazdıkları içlerindeki duygu seline göre değil hukuk kurallarına göre olmalıdır. Genç arkadaşlarımdan Türkiye'de basına yönelik baskı konularını incelemelerini istiyorum. Değişik tarihlere bizim dost, dindaş saydığımız insanların neler yaptığını görelim. Korkunç bir vahşettir. Ama bu vahşeti kıvılcımını kimler çaktı. Mesleğinizin onurunu koruyun. Hukuk yoksa biz de yokuz” dedi.

KOGACE’de 3’üncü Kaplan dönemi! - Resim : 3

“İNSANLAR HAK ETTİĞİ GİBİ YÖNETİLİR”

Daha sonra kürsüye çıkan Gazeteci Hakan Yağcıoğlu, “İnsanlar hak ettiği gibi yönetilir” diyerek cemiyette yönelik eleştirilerde bulundu. Ve geçtiğimiz haftalarda uğradığı saldırı sonrası yalnız bırakıldığını ifade etti.

KOGACE’de 3’üncü Kaplan dönemi! - Resim : 4

“SOSYAL HAKLARDA SIKINTI ÇEKİYORUZ”

Daha sonra kürsüye Nokta Gazetesi Spor Müdürü Erdem Övünç çıktı. Övünç konuşmasında, “Çok kutsal bir meslek yaptığımızın farkındayım. Bizler Mustafa Kemal Atatürk’ü n ilk ve tek basın toplantısını yaptığı kentin gazetecileri olarak sosyal haklarda sıkıntı çekiyoruz. Yeni başlayan bir arkadaşımız ile uzun yıllar yapan kişi arasında bir fark yok. Sendikamız yok. Bunun karşısında patronların iki dudağı arasındayız. Patronların biraz daha eğilmesi gerekiyor. Gerçekten sahada görev yapan arkadaşlarımız” dedi.

KOGACE’de 3’üncü Kaplan dönemi! - Resim : 5

“VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞIYORUZ”

Kongre sonrası kürsüye çıkan KOGACE Başkanı Cemal Kaplan kısa bir teşekkür konuşması yaptı. Kaplan konuşmasında, “Buraya gelen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Keşke 16 Ocak günü yaptığımız törenlerde de burada olduğumuz gibi kalabalık olmayı temenni ediyorum. Hakan Yağcıoğlu’nın eleştirisi vardı. Onu da dinledik. Kendisini ziyarete de gittik kınama da yaptık. Arkadaşlarımız başkalarını savunurken cemiyetimizi gündeme getirmiyorlar. Bu cemiyet hepimizin. Biz bir poşet içinde aldığımız defterden bu günlere kadar getirdik. Biz elimizden geldiği kadar var gücümüzle çalışıyoruz. Bizim faaliyetlerimiz KOGACE sayfasına girdiğinizde görürsünüz. Hepsini tek tek sıralamadık. Yaptığımız faaliyetler dolu dolu faaliyetler” dedi.

KOGACE’de 3’üncü Kaplan dönemi! - Resim : 6

Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti'nin denetleme raporunu Ahmet Sancar Kızılkaya okudu.

YÖNETİM KURULU

Cemal Kaplan, Hakan Süer, Burcu Nazlı, Hüseyin Öziri, Emrah Erdoğan, Naşit Boran Kayalar, Refik Fidan, Serkan Sidal, Adalet Bora, Erol Polat, Kamil Uzunmehmet, Şahin Oktay, Ayşe Uğuz, Vedat Tekin, Mustafa Salman

DENETLEME KURULU

Eyüp Gencer, Eren Demirtürk, Arzu Yazıcı, Feyza Sertel, Erol Uyguç

KOGACE’de 3’üncü Kaplan dönemi! - Resim : 7