Kongrede ince mesaj

Furkan Çalışkan

Furkan Çalışkan

Tüm Yazıları

MHP Kocaeli İl Teşkilatının kongresi dün Süleyman Demirel Kültür Merkezindeydi. Yoğun bir katılım vardı, salon doluydu.

MHP adına Kocaeli’de güçlü bir fotoğraf verildi.

Kongrenin en önemli konuğu ise MHP Genel Başkan Yardımcısı Fethi Yıldız’dı.

MHP İl Başkanı seçilen Murat Nuri Demirbaş, yaptığı konuşmada çok daha fazla sahada olacaklarına vurgu yaptı. Ki bu MHP İl Teşkilatı için oldukça mühim. Gerçekten de daha fazla sahada olmalılar.

Mahallelerde çekirdek ekipler oluşturup, kahvehanelerin, sokağın nabzını tutmalılar.

Yeni dönemde MHP’nin sahadaki gücünü artmasını bekliyorum. Hayırlısı diyelim.

Benim dünkü kongrede dikkatimi çeken konulardan biri de MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı’nın konuşmasıydı.

Öncelikle Saffet Sancaklı’ya bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Kendisi Romanya’daki parlamenterler turnuvasında düşerek omzunu sakatlamış. Bir süre kolu askıda gezecek.

Sancaklı, oldukça kısa bir konuşma yaptı.

İlçe kongrelerindeki, “Kocaeli’de MHP’li belediye istiyoruz” vurgusunu yapmak için en uygun ortam aslında il kongresiydi.

Ancak Sancaklı, bu topa girmedi.

Sanıyorum ki salonda bir genel başkan yardımcısının bulunmasından dolayı, bu konuyu gündem etmek istemedi.

Sancaklı bu konuyu dile getirmediği gibi, “Bizim liderimiz ne diyorsa o. Genel başkanımızın ağzına bakıyoruz. Cumhur İttifakıyla beraber Türkiye genelinde büyük başarı elde edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Kocaeli’nin kaptanı Saffet Sancaklı’nın bu cümlelerini alelade kurduğunu düşünmüyorum.

Daha önce ilçe kongrelerinde, “2019 yerel seçimlerinde 52 ilde AK Parti ile ittifak yaptık. 51 ilde MHP ve AK Parti adayı vardı, yalnızca Kocaeli’de yoktu. Nedenini bilmiyorum. Ben bu şehrin vekili olarak elimden geleni yapacağım. Belediyelerde MHP adayını hak ediyoruz” demişti.

İl kongresinde yaptığı konuşmada, “Cumhur İttifakıyla beraber Türkiye genelinde büyük bir başarı elde edeceğiz” derken ben, “Seçimlere hangi partiyle girildiğinin bir önemi yok. Biz Cumhur İttifakının başarısı için çalışacağız” mesajını alıyorum ben.

Teşkilatlara da, “Ne olursa olsun Cumhur İttifakına sahip çıkacağız” mesajını net bir şekilde aktardı.

Ancak MHP Kocaeli İl Teşkilatı, belediye serzenişlerinde bulunmakta haklı.

Yerel seçimlerdeki tabloda ne olur, ne biter, MHP’ye belediye verilir mi bunu bilemem.

Bu ancak MHP Lideri Devlet Bahçeli isterse olabilir. Başka da bir ihtimal yok.

Eğer MHP’ye belediye verilmeyecekse de AK Partili belediye başkanlarının daha sağduyulu, ittifaka sahip çıkan bir modeli benimsemesi lazım.

MHP’ye bir belediye verilmediği senaryoda, başkan vekilliği, başkan yardımcılığı gibi görevlendirmelerin MHP’liler için yapılması gerektiği kanaatindeyim.

MHP, “Bana ver, benim olsun, ben olacağım” niyetiyle Cumhur İttifakına yaklaşmadığını zaten biliyoruz.

Ama en yalın haliyle şunu ifade edelim: MHP’li isimlerin belediyelerin yönetim kadrosunda olmaması, Kocaeli’de Cumhur İttifakı adına bir eksikliktir. Düzeltilmesi gerek.

Hepsi terk etmiş!

Geçtiğimiz gün Yeniden Refah Partisinin Kandıra İlçe Kongresinde, kırdığı potlarla meşhur YRP’nin il başkanı Ali Taştan’ın, AK Parti’ye rüşvetçi imalarında bulunduğunu yazmıştım. O an salonda olan isimlerden biri olan AK Parti Kandıra İlçe eski Başkanı Erol Ölmez’in de o an salonda bulunduğunu, tepki olarak salonu terk etmesini gerektiğini ifade etmiştim.

Fakat, eksik bir yazı kaleme almışım.

Erol Ölmez de salonu terk etmiş.

Perşembe akşamı yaptığımız telefon konuşmasında bana şunları anlattı:

Yeniden Refah Partisinin ilçe kongresine Levent Gödek’in daveti üzerine gittik . Girişte de misafirlikte kimse kusur etmedi. Biz YRP ile Cumhur İttifakı olarak 14 ve 29 Mayısta beraber yürüdük. 4 ilçe başkanı defalarca 1 oy nasıl alabiliri diye beraber çalıştık.

Görevi bıraksam da oraya ahde vefa olarak gittim.

İl başkanı kürsüye çıkınca üslubunu bozdu. MHP Kandıra İlçe Başkanı Emrah Çolak’la bunun üzerine yazıştık. Önce ben, sonra Emrah başkan ve Ülkü Ocakları İl Başkanı salonu terk etti.

AK Parti Kandıra İlçe Başkanımız Alper Tokgöz, Genel Başkan Yardımcısından konuşmayla ilgili bir düzeltme bekledi. Ancak o da olmayınca, kendisi de kongreyi terk etti.

Tekrar ifade edeyim, Erol Ölmez olarak ben, belediye başkanımız, MHP ilçe başkanımız, Ülkü Ocakları İl Başkanımız, MHP’nin geçmiş dönem ilçe başkanı dahil, o nahoş konuşmaların ardından salonu terk etti.”

Evet, mesele böyleymiş. Sanıyorum ki, bu kez eksiklik bende.

Hatamı kabul ediyor, muhataplarımdan özür diliyorum.

İpucu

Kimseden daha iyi olmadığınızı anlayacak kadar mütevazı, herkesten farklı olduğunuzu kavrayacak kadar bilge olun.

İbn-i Rüşd