Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Konuştuğunuz her şey telefonunuzda reklam olarak çıkıyorsa, önleminizi hemen alın! Teknoloji uzmanları çözümü anlattı!

Konuştukları ve internet üzerinden arattıkları karşısına reklam olarak çıkan kişilerdenseniz, bu haber tam size göre olabilir. Zira teknoloji uzmanları, bunun önlenebileceğini söylüyor. İşte ayrıntılar…

Konuştukları ve internet üzerinden

Birçok avantaj sağlayan teknolojinin her şeyi de görüldüğü kadar iyi olmuyor. Sağladığı avantajlar kadar kişisel verileri korumayı da zorlaştırmış olan teknoloji dünyası, özellikle kişiselleştirilmiş reklamlar için büyük bir çaba sarf ediyor. Başka bir deyişle telefonun olduğu ortamda konuşulan konular ya da arama motorunda aratılan kelimeler, ilerleyen süreçlerde kullanılacak reklam için dinlenip, izlenebiliyor. Bu durumdan rahatsız olan teknoloji kullanıcılarına seslenen teknoloji uzmanları, telefon kullanıcılarının önlem alabileceğini belirtti.

Telefonunuzun dinlenmesi ve izlenmesi ile oluşturulan kişisel reklamlar, aslında farkında olmadan verdiğimiz birtakım izinlerden kaynaklı olarak karşımıza çıkabiliyor. Bu izinleri iptal ederek reklamlardan kurtulmanın mümkün olduğunu söyleyen teknoloji uzmanları, aynı zamanda izinlerin iptali halinde teknoloji kullanıcılarının telefonda arattığı kelimelerin ya da telefonun bulunduğu ortamda konuşulan sözcüklerin reklam için kullanılamamasını sağladığını belirtiyor. İşte telefonun dinlenmesi ve izlenmesini engellemek için yapılması gerekenler…

BİRKAÇ ADIMDA TELEFONUNUZUN DİNLENMESİNE İZİN VERMEYİN

Telefonun konuşulan dinleyerek, reklam oluşturmanın önüne geçmek isteyenler için uzmanlardan uyarı geldi. Bunun verilmiş olan bir izni iptal ederek mümkün hale geleceğini söyleyen uzmanlar, bu iznin nasıl iptal edileceğini de anlattı. Uzmanlara göre, telefonun dinlenmesinin önüne geçmek için; ilk olarak arama motorunuza giriş yapın. Kullandığınız arama motorunun ‘profil’ sekmesine ilerleyin. Bu sekmede yer alan ‘hesabınızı yönetin’ kısmını seçin. Ardından bu sekmenin içerisinde bulunan ‘veriler ve gizlilik’ sekmesini açın. Son olarak bu sekmede yer alan ‘web ve uygulama etkinliği’ kısmına gelin. Bu kısımda yer alan ‘Konuşma ve ses etkinliğini dahil et’ butonunu kapatmanız halinde artık telefonunuz sizi dinleyemez.

BİRKAÇ ADIMDA TELEFONUNUZUN İZLENMESİNİN ÖNÜNE GEÇİN

Uzmanlar, telefonun dinlenmesi gibi izlenmesini engellemek için de yine arama motoru profiline geri gelip ‘veriler ve gizlilik’ sekmesinin kullanılabileceğini söylüyor. Bunun için bu sekmede aşağılara doğru inmeniz gerekiyorken, aşağıda yer alan ‘Reklam merkezim’ sekmesine giriş yapmalısınız. Bu sekmede yer alan ‘kişiselleştirilmiş reklamlar’ bölümünü kapatırsanız, telefonunuzun hareketlerinizi izlemesine de engel olmuş olursunuz.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İYİ Parti’den son seçimde milletvekili
Sıradaki Haber Aşkın Özön İYİ Parti’den istifa etti