Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Konut kiralamasına ‘100 gün’ ayarı! Evlerin girişlerine asılacak, cezası 1 milyon TL’yi buluyor

Konutların Turizm Amaçlı Kiralanmasına yönelik kanun Resmi Gazete’de yayımlandı. Söz konusu yeni kanunla birlikte kiralama sözleşmesi yapılmadan önce Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan izin belgesi alma zorunluluğu getirilirken; konutların girişlerine, Bakanlıkça belirlenen plaketler asılacak. İzin belgesi bulunmaksızın turizm amaçlı kiralanan konutları kiraya verenlere 1 milyon TL’ye kadar ceza uygulanacak.

Konutların Turizm Amaçlı Kiralanmasına

Aylardır konuşulan ‘Konutların Turizm Amaçlı Kiralanmasına Dair Kanun’ teklifi Resmi Gazete’de yayımlanarak yasalaştı. Söz konusu yeni düzenleme ile birlikte; 100 günden az süreyi kapsayan konut kiralamaları ‘Turizm Amaçlı Konut Kiralaması’ kapsamına alındı. Bu kapsamda bulunan konut kiralamaları için, kiralama sözleşmesi yapılmadan önce Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan izin belgesi alma zorunluluğu getirildi.

KONUTLARIN GİRİŞLERİNE ASILACAK

Kanun’a göre, Kültür ve Turizm Bakanlığı, izin belgesi verme işlemini valilikler aracılığıyla da yapabilecek. Bu kapsamda kiralanan konutların girişlerine, Bakanlıkça nitelikleri belirlenen plaketler asılacak. İzin belgesi ve plaket ücretleri Bakanlık tarafından belirlenecek. Eğer, turizm amaçlı kiralanacak konut bir binanın dairesi ise, izin belgesi alınabilmesi için aynı binadaki tüm kat maliklerinin oy birliği ile alınacak onayının Bakanlığa ibraz edilmesi zorunlu olacak.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, cezaevinde tutuklu
Sıradaki Haber Dilan Polat ve Engin Polat davası tamamlandı: 27 yıl hapis cezası