Konya'da eğitim uçağı düştü: Şehidimiz var!

Konya'da eğitim uçağı düştüğü ihbarı üzerine bölgeye kurtarma ekipleri sevk edilirken Konya Valisi bir askeri personelin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Konya'da eğitim uçağı düştü: Şehidimiz var!

Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığında Türk Yıldızları’nın F5 eğitim uçağı düştü. Uçağın düşüş nedeni bilinmezken, pilot Ş.G.'nin paraşütle atladığı öğrenildi. Konya Valisi ise yaptığı açıklamada bölgede bulunan iş makinesini kullanmakta olan uzman çavuşun hayatını kaybettiği öğrenildi. Kaza kırım ekipleri, olay yerinde çalışmalarını sürdürüyor.

VALİ AÇIKLAMA YAPTI

Eğitim uçuşu yapmakta olan hava kuvvetlerine ait NF-5 uçağı bugün saat 12.51'de düştü. Uçak kazasının ardından Konya Valisi açıklama yaptı. Vali Vahdettin Özkan yaptığı açıklamada pilotun sağ olarak kurtulduğunu söyledi. Vali Özkan katıldığı canlı yayında; "12.45 sıralarında Türk Hava Kuvvetleri'ne ait eğitim uçağımız üs bölgesine yakın noktada düştü. Pilotumuz atlayarak sağ olarak kurtuldu. Uçağın düştüğü yerde şantiye alanında araştırmalar devam ediyor. İlk edindiğimiz bilgiler şantiyenin içinde iş makinesi kullanan bir personelin şehit olduğu yönünde. İlk bilgi askeri personel olduğu yönünde" açıklamalarında bulundu.

Türk Yıldızları'na ait olan uçağı kullanan pilot paraşütle atlamasının ardından tedbir amaçlı Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırıldı.

"İNCELEME BAŞLATILMIŞTIR"

Milli Savunma Bakanlığı ise olayın ardından sosyal medya hesabından açıklama yaptı. X hesabından yapılan açıklamada; "Konya’da eğitim uçuşu yapan Hava Kuvvetlerimize ait bir NF-5 uçağımız saat 12.51’de henüz bilinmeyen bir nedenle kaza kırıma uğramıştır. Kaza kırıma uğrayan uçağımızın pilotu atlayarak kurtulmuş, hastaneye sevk edilmiştir. Uçağın düştüğü bölgede pist onarım çalışması yapan bir personelimiz ise şehit olmuştur. Konuyla ilgili gerekli inceleme başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadelerine yer verildi.

https://twitter.com/tcsavunma/status/1768230036530659447

Kaynak: İHA