Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Koray Merdan: Sertif Gökçe yanlış yönlendiriliyor, gerekirse ziyaret edeceğim

AK Parti Derince İlçe Başkanı Koray Merdan, CHP’li Derince Belediye Başkanı Sertif Gökçe’nin yanlış bilgilendirildiğini ifade ederek ‘Gerekirse ziyaret edeceğim’ ifadelerini kullandı

AK Parti Derince İlçe

31 Mart yerel seçimlerinde Derince Belediyesini kazanan CHP’li Sertif Gökçe yaptığı ilk basın toplantısında işten çıkarma olup olmayacağı sorusuna işini yapan kimsenin ekmeğine dokunmayacağını ifade ederek seçim sürecinde işe gitmeyin AK Parti’nin SKM’sinde çalışan iki işçinin işine son verdiğini açıklamıştı. Gökçe konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “İşçi çıkarma konusunda ise seçim öncesinde ne söz verdiysem onu yapacağım. Emekçiye asla dokunmayacağız. Bankamatik işçilerini çıkaracağız. 2 kişiyi çıkardık. 2 ay boyunca kart basmamışlar sadece seçim çalışmalarında yer almışlar. AK Parti’nin SKM’sinde yer almışlar. Fotoğrafları var” ifadelerini kullanmıştı.

BİR AÇIKLAMA DAHA

İşe gelmeyip AK Parti SKM’sinde çalıştığı gerekçesiyle işten çıkarılan iki işçi ile ilgili açıklama yapan AK Parti İlçe Başkanı Koray Merdan, işten çıkarmaların siyasi olduğunu ifade etmişti. Süreç ile ilgili bir açıklama daha yapan Merdan, Belediye Başkanı Sertif Gökçe’nin yanlış bilgilendirildiğini ifade ederek Sertif Gökçe’yi ziyaret edeceğini ifade etti.

“SİYASİ GEREKÇELERLE İŞTEN ATILDILAR”

Merdan yaptığı açıklamada, “Derince’mize hizmet etmek için bizler de milletimizin bize verdiği görev doğrultusunda tüm kadrolarımızla birlikte çalışmaya devam ediyoruz. Bu amaçla Derince Belediyemizin ilk meclis toplantısına katılarak, özellikle tamamen siyasi gerekçelerle işten atılan iki kadın çalışanın hakkını korumak adına grup adına başkanlık makamına bir çağrıda bulunduk”.

ÇOK BÜYÜK YANLIŞ

Hatırlanacağı üzere, grup başkan vekilimizin konuyla ilgili yaptığı konuşmayı cep telefonumla oturduğum yerden kayıt altına almam tuhaf şekilde bazı CHP’liler tarafından engellendi. Bu yaklaşımı doğru bulmuyoruz. Derince Belediye Başkanı Sertif Gökçe’den bir daha bu tür olayların yaşanmasının önüne geçmesini bekliyoruz. Diğer taraftan asıl konumuz olan, iki kadın çalışanın işten atılması çok büyük bir yanlıştır.

“BAŞKAN YANLIŞ YÖNLENDİRİLİYOR”

Herkes bir siyasi görüş taşıyor ama evine ekmek götürmek farklı bir konudur. Bu kardeşlerimizin işini eksik ya da kötü yaptıkları için değil, siyasi görüşü için dışlanması kabul edilemez. AK Parti döneminde değil Derince, Kocaeli’nin hiçbir yerinde siyasi görüşü nedeniyle hiçbir belediye çalışanına dokunulmamıştır. Belediye Başkanının burada yanlış yönlendirildiğini düşünüyorum.

BU YANLIŞTAN DÖNÜN

Göreve gelirken kimsenin ekmeğiyle oynamayacağını ifade eden Sertif Gökçe’yi gerekirse bu konuyla ilgili ziyaret edip, bu yanlıştan dönmesini isteyeceğim. Derince Belediyesi’nin ilk meclis toplantısında salonda Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile beraber milletimizin oylarıyla seçilmiş Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğraflarının yan yana asılı olmasından da mutluluk duyduk. Bazı belediye başkanları farklı tutum sergileyerek, milletimizin iradesini yok sayarken, Sertif Bey’in bu hassasiyeti taşıması olumlu bir davranıştır. Konuşarak bazı yanlış anlaşılmaların da düzeltileceği inancındayız.” İfadelerini kullandı.

YORUMLAR

8 adet yorum var

  1. İşten çıkarılmalara siyasi diyorsunuzda yıllardır işe alınanlar siyasi değilmi. Sanki hak edenleri işe aldınız hep partilileri aldınız.

  2. O iki işçi dediğin bayanlar evet akp için çalışıyordu bir tanesi gerçekten bu ablamiz aldığı maaşın hakkını veriyordu mesaiden çıkıp gece 12 ye kadar partiye çalışıyordu Koray başkan bu bayanın hakkini savunmak boynunun borcu sertif başkan bu konuyu iyi araştır vebali senindir

  3. Eğer bankamatik ten para çekip işe uğramayan varsa eyvallah.Fakat şu 2 hafta içerisinde okuduklarım ve duyduklarıma bakarsam Akpartili oldukları için işten çıkarıldı.Ama ilçe başkanı adam gibi adammış helal olsun Koray beye

    4
    5
      1. İşten çıkarılan arkadaşlar belediyenin girişinde vatandaşlarla direk görüşen problemleri alan ilgili birime ileten ve cevaplarını vatandaşa ileten çok yoğun çalışan başarılı arkadaşlardır, bilip bilmeden konuşan yorum yapanlarlar vebal alıyorlar bu dünyanın öbür dünyasıda var tabi buna inanıyorsan, ama sosyal demokratlığını dilinden düşürmeyenler SORSAM demokrat olanlar bunu pek anlamadığını icraatları ile göstermişlerdir, trolleride yazıları ile destekliyorlar. Yazık çok yazık

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ekonomi gündeminde emeklilik sistemiyle alakalı
Sıradaki Haber Emekliler dikkat! Sistem değişiyor, prim kesilebilir…