Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Körfez Ağrılılar Derneği yeni binasında! Açılışa akın ettiler

Körfez Ağrılılar Derneği yeni binasının açılış törenine siyasiler akın etti. Yoğun katılımla gerçekleşen dernek binasının açılışında birlik mesajı verildi.

Körfez Ağrılılar Derneği yeni

Körfez Ağrılılar Derneği yeni binasının açılış törenine siyasiler akın etti. Yoğun katılımla gerçekleşen dernek binasının açılışında birlik mesajı verildi.
Kocaeli’nin en etkin hemşeri derneklerinden olan Kocaeli Körfez Ağrılılar Derneği, kendi mülkiyeti olan yeni dernek binasının açılışını yaptı. Körfez Yeniyalı Mahallesinde bulunan Dernek binasının açılışı oldukça kalabalık bir şekilde yapıldı. Siyasi isimlerin akın ettiği dernek binasının açılışına Körfez Ağrılılar Derneği Başkanı Nurettin Kaplan Ev sahipliğinde gerçekleşti. Açılış törenine Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, İYİ Parti Körfez İlçe Başkanı Mehmet Candemir, İYİ Parti Körfez Belediye Başkan Adayı Azmi Cihat Hatipoğlu, CHP Körfez İlçe Başkanı Gülseren Solmaz Altunal, CHP Körfez Belediye Başkan Aday Adayı Emirşah Torun, Kocaeli Barosu Eski Başkanı Sertif Gökçe, AK Parti Körfez ilçe Başkanı Nurettin Okutan, KTO Başkanı Recep Öztürk, YRP Körfez İlçe Başkanı Ümit Pehlivan, YRP Belediye Başkan Adayı Hacı Latif İşcen, AK Parti eski İl Başkanı Abdullah Eryarsoy, DP Körfez İlçe Başkanı Veli Yıldız, HDP İlçe Başkanı Seracettin Başboğa Ağrılılar ve STK temsilcileri katıldı.

“BİR BİNANIN DEĞİL BİR VİZYONUNUN AÇILIŞINI YAPIYORUZ”

Etkinliğin açılış konuşmasını Körfez Ağrılılar Derneği Başkanı Nurettin Kaplan gerçekleştirdi. Kaplan Konuşmasında, “Bugün burada sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyuyoruz. Bir binanın açılışını değil bir hayalim gerçekleşmesini kutluyoruz. Ağrı kültürünü yaşatmak hemşerilerimizin sorunlarına çözüm bulmaya çalışan derneğimizin kendi mülkiyetine kavuşması hayaliydi. Kurulduğumuz günden bu yana hemşehrilerimiz için çalıştık. Bu binayı satın almak için çok uğraştık emek verdik. Hemşerilerimizden destek istedik. Binanın tefrişatı için yardım istedik. Büyükşehir Belediyesi Başkanımız Tahir Büyükakın, Körfez Belediyesi Başkanımız Şener Söğüt ve Dilovası Belediyesi Başkanımız Hamza Şayir kapılarını sonuna kadar açtı. Açılışı yaparken bir binanın değil değil bir vizyonun açılışını yapıyoruz. Daha çok projeye imza atacağız” ifadelerini kullandı.

“STK’LAR İÇİN ÖDENEK TALEBİ”

CHP Körfez Belediye Başkan Aday Adayı Emirşah Torun ise yaptığı konuşmada, “Toplumların milletlerin devletlerin tarihinde STK’ların kıymetli yerleri vardır. Toplumda birleştirici rol üstlenen kurumlardır. Bu kurumlar arasında hemşeri derneklerinin ayrı bir önemi vardır.. Memleketlerinden kopup başka yerlere yerleşen insanların ilk sığınağı hemşeri dernekleri oluyor. Bu dernek binasını alınırken başta Nurettin Kaplan ve yöntemi istişarelerde bulundular. Her adım attıklarında istişare halinde oldular. Hiçbiriniz desteklerinizi esirgemediniz. Bir istirhamda bulunuyorum. STK’LAR maddi sıkıntılar yaşarlar. Bunun tek çözümü devletlerin çözüm bulması. Burdan Cemil Vekilimize istirhamda bulunuyorum eğer meclise dile getirip bu konuda ön ayak olursa bu konu Türkiyede yankı bulacaktır ve daha rahat hizmet üretilecektir” ifadelerini kullandı. Daha sonra söz alan Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir ise, “Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Sivil Toplum kuruluşlarına desteklerimiz devam edecektir” dedi. Şayir’in ardından söz alan Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt ise, “Bugün çok sevinçliyiz mutluyuz. Dernek binamızın açılışı içim kalabalık bir şekilde toplanmış bulunuyoruz. Bu kalabalık gösteriyor ki bu derneğin mülkiyetini almak sadece Ağrılıları değil Körfez’in beklentisi. Her zaman STK’ların yanında olduk. Hemşeri dernekleri bizler için önemli. Buralar bizim kültür evimiz. Bizim kültürümüzde dostluk, dayanışma ahlak edep var” dedi.

“ELHAMDÜLİLLAH – EL FATİHA”

Konuşmasına Üniversite yıllarında yaşadığı bir anektodu anlatarak başlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ise, “Üniversite yıllarında ramazan ayında arkadaşlarla bir yer sofrasında iftarımızı açtık. Sofradan kalkınca kalkınca Ağrılı bir arkadaş yemek duası yapmayacak mıyız diye sordu. Sofraya geri oturduk, hepimiz yemek duası yapmasını beklerken ellerini açıp ‘Elhamdüllilah El Fatiha’ dedi. Uzun lafa gerek yok. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Burada bir iş örneği var. Bu güzel eser için teşekkür ediyoruz. Yani elhamdülillah” dedi.

“DERNEK İŞLERİ ZORDUR”

Kurdele kesimi öncesi söz alan Milletvekili Cemil Yaman ise, “İnanırsanız başarırsınız ama inandığın kadar başarırsın. Nurettin başkan bu konuyu açtığında çok sevindim. Dernek işleri zordur. Ben Nurettin başkana ve yönetimine teşekkür ederim. Büyükşehir Belediye Başkanımız, Körfez ve Dilovası Belediye başkanlarına teşekkür ederim. Kocaeli büyük oranda göç alıyor. Yine de geldiğimiz toprakları unutmadan şehrimize hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.