Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Körfez Belediyesi’nden ‘parsel’ açıklaması

Körfez Belediyesi, muhalefet meclis üyesi tarafından basın-yayın organlarına servis edilen ve gerçeği yansıtmayan haberlerle ilgili olarak yazılı açıklamada bulundu.

Körfez Belediyesi, muhalefet meclis

Yapılan yazılı açıklamada,  “Körfez Belediye Başkanımız Şener Söğüt’ün 4,5 yıllık eser ve hizmet sunumunu gerçekleştirdiği gün muhalefet meclis üyesi tarafından ortaya atılan ve gerçeği yansıtmayan karalama maksatlı haberlerle ilgili açıklama yapılması zaruri hale gelmiştir. Belediyemiz mülkiyetindeki parsel, yola cephe genişliğinin dar olması ve şekli nedeniyle yapılaşmaya uygun değildir.

TEK BAŞINA YAPILAŞMAYA MÜMKÜN BİR PARSEL DEĞİL

İmar mevzuatı gereği ve yapı yaklaşma mesafeleri koşullarının uygulanması sonrasında yapılaşma imkânı bulunmayan belediyemize ait parselin, komşusundaki parseller ile tevhit (birleştirmesi) zorunluluğu bulunmaktaydı. Bu nedenle belediyemiz parselleri ile komşusundaki parsellerin birleştirilme işlemi yapılmıştır.

ÖNALIM HAKKINI KULLANDI

Aynı parseldeki hissedarın ön alım hakkı olması nedeniyle belediye hissesini satın almıştır. Arsanın parsel çekmeleri ve şekli nedeniyle yapılaşmaya uygun olmaması nedeniyle müstakil olarak satılması mümkün değildir”