Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Körfez’de en TATLI koşu!

Körfez Belediyesi tarafından bu yıl 50.’si düzenlenecek olan Altın Kiraz Festivali kapsamında gerçekleştirilen Kiraz Koşusu, nefesleri kesti. Çocuk, Halk ve 10 Kilometre olmak üzere 3 kategoride gerçekleştirilen yarış, heyecanlı anlara sahne oldu

Körfez Belediyesi tarafından bu

BAŞLANGIÇ BAŞKAN SÖĞÜT’TEN

Körfez Belediyesi tarafından bu yıl 50.’si düzenlenecek olan Altın Kiraz Festivali kapsamında gerçekleştirilen Kiraz Koşusu, nefesleri kesti. İki gün boyunca devam eden yarışlarda ilk olarak Çocuk Koşusu gerçekleştirildi. Körfez Yarış Pisti içerisinde gerçekleştirilen koşuda Başkan Söğüt start verirken, farklı yaş gruplarındaki çocuklar kıyasıya mücadele içine girdi. Koşu sonrasında çocuklarla da sohbet eden Başkan Söğüt, yarışa katılanlara sertifika ve madalya takdim etti.

ÇOCUK VE HALK KOŞUSU

Çocuklar daha sonra kendileri için hazırlanan eğlence alanında doyasıya eğlendi. Yarışın ikinci gününde ise 10 kilometre ve halk koşusu vardı. İlk olarak Başkan Söğüt tarafından 10 Kilometrelik Koşu’nun startı verilirken, yaklaşık 350 sporcu katıldı. Hemen ardından da 1,5 kilometrelik halk koşusu gerçekleştirildi. 10 kilometrelik koşu kapsamında Yarış Pisti içerisinde bir tur atan koşucular, Tütünçiftlik sahilinden Derince Sahiline geçti ve aynı güzergahtan geri dönerek parkuru tamamladı.

GELENEKSEL HALE GELECEK

Halk koşusu sonrasında vatandaşlarla sohbet eden ve kısa bir konuşma yapan Başkan Söğüt, “Altın Kiraz Festivalimizin bu yıl 50.’sini gerçekleştireceğiz. Haftaya da o coşkuyu yaşayacağız. Kiraz Koşusu’nu da bu kapsamda ilk defa gerçekleştirdik ama her yıl sürdüreceğiz. Çok sayıda değerli sporcu ile çocuklarımızın ve vatandaşlarımızın da bu coşkuya ortak olduğunu görmek bizleri mutlu etti” ifadelerini kullandı.

ÖDÜLLERİNİ ALDILAR

Koşunun tamamlanması ile birlikte ödül törenine geçildi. Ödül töreni öncesinde Körfez Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Çırpan kısa bir konuşma yaparak, Kiraz Koşusu’nun geleneksel hale geleceğini belirtti. Daha sonra İl Gençlik ve Spor Müdürü Gökhan Yavaşer ve MHP İlçe Başkanı Doğan Bekiroğlu da birer konuşma yaptı. Programa ayrıca Körfez Belediye Başkan Yardımcıları Osman Yurt ve Ahmet Erdemiş, Derince ve Körfez İlçe Gençlik ve Spor İlçe Müdürleri de katıldı.

ERKEKLER DERECE ALANLAR

Erkeklerde; Üzeyir Söylemez birinci olurken, ikinci Diren Sağlam, üçüncü de Canpolat Akbay oldu. 35-39 Yaş’ta Kasım Çağlar, 40-44 Yaş’ta Mustafa Araç, 45-49 Yaş’ta Ahmet Bayram, 50-54 Yaş’ta Bilal Dülger, 55-59 Yaş’ta Ömer Şahin, 60-64 Yaş’ta Soner Yurdadön, 65-69 Yaş’ta Osman Bülbül, 70+’da Oruç Atalayın birinci oldu.

KADINLAR DERECE ALANLAR

Kadınlarda ise 10 kilometrede birinci Ayşegül Cenik, ikinci Semra Bulut, üçüncü de Hamiye Ay oldu. 35-39 Yaş’ta Hürmüz Biçer, 40-44 Yaş’ta Şahnaz Yaman, 45-49 Yaş’ta Neslihan Zengin, 50-54 Yaş’ta Leyla Erbay, 55-59 Yaş’ta Aynur Gökelma, 60-64 Yaş’ta Ayşe Kılıç, 70+’da da Emine Semra Hergülman birinci oldu. Ödüllerini protokol üyeleri takdim etti.

    

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fenerbahçe'nin yıldız futbolcusu Ferdi Kadıoğlu,
Sıradaki Haber Tam 9 takım izleyecek: Altın yumurtlayan Ferdi