Kornişon turşusu nasıl yapılır? Kornişon turşusu tarifi

Kornişon turşusu, mutfaklarda lezzetli ve çeşitli kullanım alanlarına sahip bir atıştırmalıktır. İşte kolay bir kornişon turşusu tarifi...

Kornişon turşusu nasıl yapılır? Kornişon turşusu tarifi

Kornişon turşusu, genellikle yeşil, taze ve küçük boyutlu salatalıkların sirke, tuz ve baharatlarla fermente edilerek yapılan bir çeşit turşudur. Kornişon turşusu, adını özellikle bu küçük ve yeşil salatalıklardan alır. Bu turşular genellikle sert ve çıtır bir dokuya sahiptir.

Kornişon Turşusu Tarifi

Malzemeler:

  • 600 gr kornişon salatalık
  • 1 su bardağı üzüm ya da elma sirkesi
  • 2 tatlı kaşığı tepeleme kaya tuzu
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 3 diş sarımsak
  • Kavanozu dolduracak kadar kaynar su

Yapılış:

  1. Kornişon salatalıklarını (yaklaşık 600 gr) iyice yıkayın ve sap kısımlarını hafifçe kesin.
  2. 1 litrelik bir kavanozu dolduracak kadar olan salatalıkları kavanoza yerleştirin. 3 diş sarımsağın kabuklarını soyun, bir tanesini ortadan kesip kavanozun dibine koyun. Salatalıkları düzgünce yerleştirin ve aralara sarımsakları da ekleyin.
  3. Başka bir kapta 1 su bardağı üzüm sirkesi, 2 tatlı kaşığı tepeleme kaya tuzu ve 1 tatlı kaşığı toz şekeri iyice karıştırın. Bu sirkeli karışımı salatalıkların üzerine dökün. İsterseniz aralara doğranmış havuç da ekleyebilirsiniz.
  4. Salatalıkların üzerini kapatacak kadar kaynar su ekleyin. Kavanozun kapağını sıkıca kapatın. Kavanozu ters çevirin, 2 saat bekletin ve tekrar düz çevirin.
  5. Hazırladığınız kornişon turşusunu güneş görmeyen bir yerde 1 hafta kadar bekletin.
  6. Turşu olgunlaştıktan sonra tüketebilirsiniz. Turşunun ekşiliğini daha az isterseniz 1 çay bardağı sirke ve 1 çay kaşığı limon tuzu kullanabilirsiniz.
  7. Açtığınız turşuyu serin bir yerde veya buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.

Bu kolay ve lezzetli kornişon turşusu tarifi ile afiyetle tüketebilirsiniz!