Kotex hangi ülkenin, kimin markası? Kotex İsrail markası mı?

Kotex markasının menşei konusunda son dönemde yoğun bir merak ve ilgi olduğunu görüyoruz. Özellikle bazı gelişmelerin ışığında tüketiciler, kullandıkları ürünlerin arkasında hangi şirketlerin olduğunu ve bu şirketlerin hangi ülkelerle ilişkili olduğunu öğrenmek istiyorlar. Peki, Kotex İsrail markası mı? Kotex hangi ülkenin, kimin markası?

Kotex, kadın hijyen ürünleri kategorisinde dünyanın dört bir yanında tanınmış ve tüketiciler tarafından tercih edilen bir markadır. Bu markanın sahibi, Kimberly-Clark adlı çok uluslu bir şirkettir. Kimberly-Clark'ın merkezi ABD'nin Teksas eyaletinde bulunmaktadır ve şirket, kişisel hijyen ürünleri konusunda geniş bir ürün yelpazesi sunmaktadır.

Kimberly Clark and Co. şirketi, 1872 yılında John A. Kimberly, Havilah Babcock, Charles B. Clark ve Neenah Franklyn C. Shattuck tarafından Wisconsin'de kuruldu. Başlangıçta sadece $42,000 sermaye ile faaliyete geçen şirket, zamanla büyüyerek global bir şirket haline geldi. 2001 yılında, Kimberly-Clark, İtalyan bebek bezi üreticisi olan Linostar'ı bünyesine kattı. Ardından 2002 yılında, Avustralya'nın önemli kâğıt ambalaj üreticilerinden Amcor'un bir kısmını satın aldı. 2003 yılında ise, Polonya'nın doku üretimi yapan firmalarından Klucze'yi bünyesine ekledi.