KOTO’da boykot tepkisi “Bir dönem patates soğancılar şimdi restorancılar”

Geçtiğimiz günlerde sosyal medyada organize edilen kafe restaurant boykotu ile ilgili konuşan KOTO Meclis Üyesi Eray Bodur, bir dönem patates soğancılara yapılan enflasyon suçlamasının şimdi de kafe restoran işletmecilerine yapıldığını ifade etti

KOTO’da boykot tepkisi “Bir dönem patates soğancılar şimdi restorancılar”

Kocaeli Ticaret Odası Nisan Ayı Meclis Toplantısı bugün oda binasında bulunan Burhan Kasım Meclis Salonunda yapıldı. Meclis Başkanvekili İbrahim İkiz Başkanlığında yapılan meclis toplantısında gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı. Meclis toplantısı başında geçirdiği kalp krizi sonrası vefat eden meclis üyesi Cemil Altınkaya yerine meclise gelen yeni meclis üyesi Onur Ak tanıtıldı.

“BİR DÖNEM PATATES SOĞANCILAR ŞİMDİ RESTORANCILAR”

Geçtiğimiz günlerde sosyal medyadan organize edilen Kafe Restoran Boykotu ile ilgili söz alan meclis üyesi Eray Bodur kimi gazete ve televizyonların cımbızlama yaparak kafe restoranları suçladığını ifade etti. Bodur konuşmasında, “Özellikler bazı televizyon kanallarında taraflı ve cımbızlanmış ifadelerle ülkede enflasyon yokmuş ve fahiş zamlar yapılıyormış gibi algı yapılıyor. Bir dönem patates soğancılar, bir dönem halciler, bir dönem marketçiler şimdi de kafe restorancılar üzerine yıkılıyor. Pandemi döneminde en büyük sıkıntıyı yaşayan sektör kafe restoran sektörü.

“ŞİKAYETLER TİCARET İL MÜDÜRLÜĞÜNE İLETİLMELİ”

Sonrasındaki ekonomik kriz hepimizi etkiledi. Bizler Kocaeli’de Kocaeli Ticaret Odası ve Kocaeli İl Ticaret Müdürlüğü ile uyumlu şekilde ticaretini yöneten esnaflarımız ile birlikte en hızlı adım atan kentlerden biriyiz. Fahiş fiyat ile ilgili hususlarda vatandaşlarımız şikayetlerini Ticaret İl Müdürlüğüne iletebilir. Bazı gelişmelerin farklı şekilde yansıtılması esnafımızı yaralamaktadır. Bizler ciddi istihdam sağlıyoruz. Fiyatlar işletmelerin önünde yazılmakta. Fahiş fiyat olduğunu düşünenler İl Müdürlüklerine şikayette bulunabilirler. Cımbızlanmış ifadeleri kabul etmiyoruz” ifadelerini kullandı.

“DOĞRU ARKADAŞLARI BOĞMAKTAN VAZGEÇİLMELİ”

Konu ile ilgili söz alan KOTO Başkanı Necmi Bulut, “Pandemiden beri büyük sıkıntılar yaşayan hizmet sektörünün üzerine gidilmesi bizler de kabul etmiyoruz. Kapılarda fiyat skalası var. Toptancı suçlama mantığını kabul etmiyoruz. Devletin işi yanlışla doğruyu ayırt etmektir. Biz doğru arkadaşlarımızın arkasındayız. Yanlış arkadaşlarımızın arkasında durmuyoruz. Doğru arkadaşları boğmaktan vazgeçilmeli. Yanlışı ve doğruyu devletin yetkilileri ayırsın” şeklinde konuştu.

KOTO’da boykot tepkisi “Bir dönem patates soğancılar şimdi restorancılar” - Resim : 1

KOTO’da boykot tepkisi “Bir dönem patates soğancılar şimdi restorancılar” - Resim : 2

Kaynak: HABER MERKEZİ