Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

KOÜ Rektörü Cantürk: O arkadaşlar kendini imha eder!

Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, Nokta TV’de yayınlanan Kent Meydanı programında oldukça önemli açıklamalarda bulundu.

Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof.

Nokta TV’de yayınlanan Kent Meydanı programının konuğu Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk oldu. Nokta Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Furkan Çalışkan’ın sorularını yanıtlayan Rektör Cantürk, kurum içi atamalarda nelere dikkat ettiğini açıkladı. Bir fotoğraf çizip, önemli bir uyarıda da bulunan Rektör Cantürk, “Kriterlere dikkat etmeyen arkadaşlar kendini imha eder” dedi.

ADAMA GÖRE İŞ DEĞİL, İŞE GÖRE ADAM

İşte Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk’ün kurum içi atama konusuyla ilgili öne çıkan söylemleri:
“Ben yaklaşık 30 yıldır Kocaeli Üniversitesinde görev yapıyorum. 8 yıl da hastanenin başhekimliğini yaptım. Üniversitemiz içinde hemen hemen herkesi tanıyorum. Bazılarını şahsen tanımasam da ismen tanıyorum. Benim arkadaşlarla çalışmakta hiçbir güçlüğüm yok. Bu sebeple şanslıyım. Çok fazla ciddi atamalar yapma ihtiyacı hissetmedim. Yaptığım değişikliklerde de liyakatı esas alan yaklaşımlarım var. Adama göre iş değil de işe göre adam bulmak genel prensibimiz olmaya devam edecek.

BEN KOLAY ADAM HARCAMAM

Ben kolay adam harcamam. Adam kazanmaya çalışırım. Her arkadaşımızın bir hafızası var. Kurumumuzda yıllardır çalışan arkadaşlarımız var. Vatan, millet ve aile mefhumuna dikkat ederek işlerini dürüstçe yaptıklarına emin olduğumuz sürece, kimseyi değiştirmeye gerek kalmaz. Bu kriterlere dikkat etmeyen arkadaşlarımız, kendilerini imha ederler. Benim sonuç itibarı ile herkesle çalışabilme kabileyim var. Herkes kamu yararına çalıştığı sürece bir sıkıntım yok. Atamalarda bu sebeple sıkıntı yaşamıyorum.

LİYAKATE UYGUN

Benim herkesle çalışabilme kabiliyetim var. Dışarıdan bakanlar arkadaşlar şunu beklesinler: Kocaeli Üniversitesine atamalar yapılıp, üniversiteyi yukarı taşımamı istiyorlarsa, benim yaptığım şeylere çok müdahale etmeden, bana yardımcı oldukları sürece liyakate uygun olarak görevlendirmeler yaparız. Ve Kocaeli Üniversitesini yukarılara taşırız. Birinci vizyonumuz KOÜ’yü daha ileri taşımak, bize bırakılan bayrağı daha yukarıya dikmek.”

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş
Sıradaki Haber Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ermenistan Başbakanı Paşinyan’ı kabul etti