Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

KOÜ Rektörü Nuh Zafer Cantürk: “Araştıran üniversite olacağız”

Yükseköğretim Kurulunca (YÖK) “aday araştırma üniversitesi” seçilen Kocaeli Üniversitesi (KOÜ), statüsünü yükseltmek adına çalışmalarda bulunuyor. KOÜ Rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, süreç hakkında açıklamalarda bulundu.

Yükseköğretim Kurulunca (YÖK) "aday

KOÜ, YÖK tarafından 2023 yılının aralık ayında Akdeniz, Gaziantep, Ondokuz Mayıs, Sakarya ve Selçuk üniversiteleri ile “Araştırma Üniversitesi Aday İzleme Programı”na dahil edildi. Programa dahil edilen 6 üniversiteden 2 yıllık izleme sürecinin sonunda kriterleri karşılayanlar, “araştırma üniversitesi” olarak kabul edilecek.

KOÜ Rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, statü yükseltimi hakkında açıklamalarda bulunarak, “Bu sene yayın sayımızı da 800-1000’e çıkaracağımıza inanıyorum. Proje başvurularımızı, üniversite-üniversite işbirliklerimizi artırdık. Uluslararası bağlantılarımızı artırıyoruz. Uluslararası yabancı uyruklu öğretim üyesi sayısı önemli. Yabancı uyruklu öğretim üyemiz yoktu, şimdi 3-4 oldu. Bu öğretim üyelerini seçerken akademik çıktıları güçlü olan, üniversitemize, öğrencilerimize katkı sağlayacak olanları bulmaya çalışıyoruz.

MUTLU ÇALIŞAN ÇALIŞTAYI

Üniversitemizde araştırma kültürünü ve ekosistemini güçlendirecek yaklaşımlara ihtiyacımız vardı. Bunu geliştirdiğimizi ve geliştirmeye devam ettiğimizi söyleyebilirim. Patent başvuruları için ödeme destekleri veriyoruz. Arkadaşlarımız artık bana projelerini anlatmak için geliyor. Yayınlarımızı ve topluma katkımızı artırmaya çalışıyoruz. Sadece öğrencileri mutlu etmek yetmiyor, çalışanlarımızı da mutlu etmemiz gerekiyor. Mutlu Çalışan Çalıştayı yapıyoruz.

“ARAŞTIRAN ÜNİVERSİTE OLACAĞIZ”

Araştırma üniversitesi olacağız evet ama olamasak da araştıran üniversite olacağız. Nasıl olacağız? Öğrenci projelerimizle olacağız. Bir bina yapıyoruz. Aralık sonunda bina bitecek, orada araştırmayla bütün araştırma fonu, teknoloji transfer ofisi, araştırma koordinatörlüğü, proje ve veri ofisi, dijitalleşme ofisi, sürdürülebilirlik ofisimiz, hepsi konuşlanacak. Toplantı salonları olacak. Üniversite verileri orada toplanacak. Alt katında merkez laboratuvarı yapacağız. Haftanın her günü kullanılacak mekanizma oluşturmak istiyoruz. Bu laboratuvarın yanında sanayicilerin ölçüm için yurt dışına gönderdikleri, ciddi ödeme yaptıkları laboratuvarları tesis etmek istiyoruz. Bunun için de destek olmalarını istiyoruz. Deprem gibi bir afeti yaşamış ama sonra Türkiye’nin en saygın akademik kurumlarından biri haline gelen Kocaeli Üniversitesinin araştıran özelliğini, eğiten özelliğini daha tescilli hale getireceğimize inanıyorum” dedi.